En helnatt med Blondinbella

Ja jösses.  Kan ju tillägga att de bara var en dröm, men vilka drömmar man kan ha. Blondinbella var jättesnäll och trevlig, men hennes kompisar som delade ut gratis mobilteleoner vill jag nog inte träffa. Vilka snorkiga människor.

Annars är jag mitt uppe i städande. Min kära bror kommer hit och skall bo här några dagar. 1 i natt hämtar jag upp honom från flygfältet. Han skall påbörja sina studier nu.

Gästrummet blev äntligen klart. Har mest använt de som lagerutrymme de snaste åren. Men nu äntligen blev de klart. Skall bara tömma två skrubbar oxå så är de helt färdigt.  Snyggt om jag får säga det själv.

Sen är de bara resten av lägenheten kvar då. Jobbigt. Har ju slängt ut allt i hallen bara under tiden jag städat. Gissa om jag har de rörigt här. Men har ju som sagt tid på mig till 1 i natt. Kommer att bli en spännande dag sedan, semester är slut nu, första dagen på arbete i morgon, har väckning 06:00

Tjäna extra pengar

Har ingen aning om de funkar. Men det är gratis, så varför inte testa. Man skall fylla i en användarprofil, sedan kommer det nu som då en undersökning som man kan delta i. Beroende på hur ens profil passar in i det som söks, så beror de på hur ofta man blir tillfrågad. Man får betalt per undersökning.

ÄR en amerikansk sida, men de söker deltagare från hela värden, så varför inte chansa och va med

här kommer en link till SurveySavvy

Mycket på gång nu

I tisdags och onsdags var jag hem hem en sväng. Skulle på ett inofficiellt möte för folk med eds, eller misstänkt eds. 5 kvinnor i varierande ålder som bjöds på god mat. Mycket nu och nyttig information fick man. Så kanske man orkar ta tag i saken nu och faktist få till en läkartid och remiss till specialist. Visserligen finns det inget botemedel, men man har i så fall i alla fall rätt att få alla hjälpmedel.

Håller även på att fixa i ordning gästrummet. Sängen kom i tisdags, och igår fick jag den ihopskruvad. Smart som man var tog ja inte bort bäddsoffan först, så de blev liten aningens trångt. Men fick ut soffan till slut i alla fall. Nu gäller det bara att få de sönderklösat fåtöljerna som x har lämnat efter sig, men va skall nu inte de oxå gå. Finns ju så många fina verktyg.

Hade just hit hyresvärden, då min ugn inte har fungerat som den skall på sista tiden. Nå, han hade med sig en elektriker, så bara de hittar rätt reservdelar så skall de nog lösa sig

Glasögon på köpet

Är en riktig linslus, men i den meningen att jag använder kontaktlinser. Första paret köptes för över 6 år sedan. Och jag kan minst sagt säga att tekninken har gått frammåt.  Då höll jag mig till månades eller engångslinser, men tålde egentligen inget av dem, blev alltid torr i ögonen fram på kvällen.

Men nu använder jag sedan över ett år dygnet runt linser, oj vad jag älskar dem. Kan komma på efter två veckor att jag inte ens har haft ut dem alls. Så bra sitter dem. Lite kladd  i ögonen på morgonen, men vilken kännsla att kunna se nått redan när man stiger upp

Idag kom de så ett nytt paket hem från lensway, mitt favoritställe på netet. Billigt och ofta snabb leverans, jag beställde mina på söndag kväll.

Nu hade de dessutom nån kanpanj, så man fick glasögon i egen styrka på köpet, nästan. Tror de gick på en 100 kr. Ok de fanns bara två modeller att välja på, men tycker i alla fall att de sitter hyffsat på mig

Tänkte egentligen lägga upp en bild här, men de ville inte bloggenVinn en goodiebagg

Linns´s beautybox lottar ut en smaskig goodiebag med en massa produktprover. Lycka till


En Bloggtävling

Christinas skrapkammare lottar ut en pysselpåse med smått och gott, så var med och tävla


Blixtar och dunder

Är ett rikigt ordentligt åskväder här nu (dock en liten paus för tillfället, så jag bågar blogga) Har hållit på av och till sedan 6:30 i morse. För en timme sedan började det regna så att man inte ens såg ut, så mörkt att man måst ha på lamporna.

Var rätt mysigt att sitta uppkrupen i soffan, men en katt i famnen och läsa en god bok. Blir väl nog mera sådan i dag om vädret fortsätter i denna takt. Varför läser man bara om vädret är dåligt? Inget hindrar ju en från att gå ut och läsa om solen skiner.

Hoppas att de klarnar upp till eftermiddagen bara.

Grillkväll med arbetet

Hade grillkväll hemma hos en kollega i går. De var rätt kul. Bara hälften av kollegorna orkade komma, och vår chef lyste med sin frånvare, så destu bättre.

Grillade korv och åt god sallad. En massa skitprat blev det dessutom. Och vi skulle ju absolut inte prata arbete, nej då. Tror det var det enda som vi pratade om på hela kvällen. Samt hur vi skall få igenom våra rättigheter, kommer att bli möte med facket bara alla kommer hem från semestern.

Kom hem 12 i natt, inga problem för mig, fast jag fick rakt i säng, men stackars de som skall på arbetet kl 7:30 i dag

Enda som tycks vara ett minus ät att min mage helt har gett upp kontraktet, inte så kul. Bara bubblar och har sig i den. Hoppas att de reder upp sig

Nu blir det att sätta på Tv4 snart och titta på Blondinbella. Kul att se vad hon har att säga i dag

Bakar bröd

Eller bröder är redan klart. Verkade bli riktigt bra för en gångs skull, så detta recept använder vi flera gånger. Glömde dock att smörja in brödformen, så halva bröde fastnade. Nå de går att äta i alla fall. Väntar bara på att de skall svalna

Håller även på att koka lite makaroner nu, riktigt huslig idag. Skall bli en tonfisksallad att ta med till knytkalas med kollegorna. Hm, får se om man känner igen dem nu när man är på semester. 

Skall börja sy ett regntäcke åt kompisens vovve, har dock bara mått på ryggen, så får se vad det blir till, hoppas på ett bra resultat

7,5 l råsaft

Totalt fick jag 7,5 l råsaft av alla bär som jag hade i frysen, lönar sig att rensa ur i bland. Sista sattsen kokades just. Eller jag kokade ju allt i saftmajan i tisdags, men nu är de kokat med socker och lite koneserveringspulver.  Hoppas att de räcker hela vintern nu.

Borde även ta i tu med mitt kök som verkligen ser ut som ett slagfält, puh. Nå rörar lär väl knappas försvinna, så jag kan ta paus en stund.  Solen skiner ute och värmen känns lovande, så de blir väl nog en tur till stranden i dag, hoppas jag.


Lite väl energisk kanske

Tror jag lyckadeds på lite väl många projekt på gång på en och samma gång. Blev nästan 10 l råsaft i går från bären jag rensade ur frysen. Nästan hälften är nu kokade med socker.  Puh. Sedan rensade jag 5 kg jordgubbar i går, har ännu inte hunnit laga dem till sylt. Har bara en stor kastrull, så får koka allt i omgångar.

Har ännu 5 kg jordgubbar kvar att rensa, som skall in i frysen som sådana. Har hunnit börja på, men energin har tagit slut.

Idag klippte jag även till en väska, och sydde ihop den. Måste bara lägga några kantband så är den färdig, men de har jag inte hemma.

Skall snart sticka i väg och hämta en kompis, hennes valp skall vaccineras i dag och hon har ingen bil. Får se om jag alls orkar rida idag.

Och tack vare att jag varit så aktiv i köket ser de ut som hel där. Så ett mindre städprojket finns på listan. Och så sade att det ät lätt att ha semster.

Otur med pengar idag

Verkar inte vara min dag att ha med pengar att göra. Först saknades det över 7000 på mitt konto. Visade sig vara Visa som dragit hela summa, i stället för minimi som är avtalat. Nå de redde upp sig rätt snabbt. Först till banken, och sedan ett samtal till Visa.  Pengarna kommer tillbaka om någon dag. Skönt

Nästa miss skedde några timmar senare. Fick äntligen min nya dammsugare idag som jag beställt från Ellos. Tog bara lite över två veckor. Nå, fick dem inte till posten, utan till en butik nära mig (som inte är nära mig, miss) Hade begärt dammsugarn på faktura. Men i stället hade den kommit på postförskott. Dit for igen nästan 2000.  Bara att betala och se glad ut. Var ju inte killen i kassans fel

Lagar städa ur frysen saft

För att få in årets bär måste jag nog städa ur frysen först. Så lagar saft på allt som jag hittar där. Just nu består den av gammal jordgubbssaft, jordgubbar, blåbär, röda vinbär och lite krusbär. Hoppas att de blir gott också. Måste sedan kila iväg och handla syltsocker, de var jag utan.  Känner mig riktigt flitig.

Hälften av jordgubbarna rensade, och skall bli till sylt. Andra halvan kvar då bara. Den kommer jag att frysa in så där bara.

Nu blir de jordgubbssylt

Händer inte så mycket här nu, har semester i nästan två veckor ännu. Skönt

Har handlat 10 kg jordgubbar på torget idag. Nä vadå i sista minuten. Hade promenertat in till stan, skulle göra några bankärenden på samma gång. Så jag fick GÅ hem med dem. Tur att man bor nära, bara ca 1km att gå. Gissa om de blev tungt.

Så nu skall de kokas sylt av en del och resten skall frysas in. Bara jag orkar, allt måste ju rensas först. DET är den jobbiga biten.  Har noll tålamod med sånt.

RSS 2.0