Ankkaa på hal is

Eller de var kanske inte riktigt korrekt. Ankkaa på hala skidor. Var ute en sväng med skidorna idag. Ganska lyx att bara gå 300 m för att kunna skida (bara de inte har sandat motionsslingan) Bidde ca 2 km idag, så snart kommer jag ju ut till skidspåret oxå.

Dock var inte vallan 100% ännu. Testade med tejpvalla, men hade tydligen fått i lite luft under, för den blev bara bubblig. men skam den som ger sig

40 cm snö inatt

Tittade nog både en och två gånger när jag vaknade i morse. Visserligen så snöade det flingor stora som vantar i går kväll, men så mycket snö trodde jag nu inte att de skulle komma.


Hitta min bil


Jess, den var helt snöfri i går kväll, hade ju skottat fram den i söndags


från andra hållet


på väg till arbete i morse

Smärta eller lathet

Hur vet man om man bara är lat, eller om det är kroppen som säger att man inte orkar. Mav vet att man borde diska, men man orkar inte.  Är man då lat, eller är de kroppen som säger i från

Mitt liv består till 90% av smärt känns det som. Ont när jag står, när jag sitter och när jag går. ( är inte de föresten en barnsång?)

vill motionera och hålla mig i form, men svårt att hitta nått som passar mig. Siming går inte, får "ont" av de kalla vattnet. Promenader och dyligt slår sig på höfter. lyfta skrot är inte bra åt axlarna.

Är ju just nu tvungen att cykla i arbete, kondisen har blivit bättre, men kroppen sämre.

Och vetenskapen om att man bara kommer att bli sämre är ju inte så roligt


Nu skall här skidas

Mamma kommer in med brorsans gammla skidor idag, så nu skall här skidas. Om jag kommer ihåg hur man gör, har inte skidat på säkert 10 år.


Varit aktiv idag

Först var ja ute och skottade fram min bil igen. Fick till och med proffshjälp från staden. De höll på att ta bort alla snöhögar i kvarteret, och plötsligt kom de och tog bort den som var framföre min bil *tackar* trots de tog de nästan en timme innan jag fick fram bilen, var en massa snö och is runt den. Borstade även av bilen.

Gjorde ett försök att starta den, men de gick inte så bra, den gick inte i gång alls. Känns ju bra med tanke på att den skall på verkstad på torsdag. Måst hitta nån med startkablar som kommer och hjälper mig då.

Lekte även sjuksyster åt en kompis som drabbats av flunssa. Handlat de nödvändigaste pluss en sväng till apoteket. Typiskt så var de ju de apotek som var längst bort som var öppet, men fick ju en lite motion på köpet.

Skall även en sväng till stallet i kväll, dock inte för att rida min egen häst, utan en kompis häst, medryttaren har min ikväll

Dålig uppdatering

Har inte haft så mycket att skriva om, för de har inte hänt så mycket spännande på sista tiden. Men de är ju helg, så man får kanske ta de lungt då

Jag vet, jag vet

Sa tidigare i vecka att jag mycket heldre cyklar när det är minus 15 grader, än då de var snöslask och oplogat. Tydligen var det någon som hörde mig. Måste titta två gånger på metaren idag. Det är minus 20 grader *hutter*

Och jag borde cykla in till stan och handla mat. Men frågan är om jag vågar sticka ut näsan utanföre dörren alls idag. Njaa, känns inte kul alls

suchi till middag

Varit så sugen på suchi ett par dagar, tyvärr så är den enda restaurangen stängd pga av semester. Räddades dock av att man i saluhallen kan köpa suchi på fredagar om man beställer dagen innan. De gjorde jag, men var inte imponerad. Tog 8 bitar, brukar vara en rätt bra portion. Men fick ju söka med förstoringsglaset efter dem. Och priset var lite väl högt. 11€ för dessa mumsbitar.

Får se hur länge jag hålls mätt nu då.

Borde även släpa mig in till stan ett varv och handla mat, skall försöka mig på en ny diet i morgon. Hoppas kan man ju alltid, den lovar att man går ner upp till 5,5 kg på en vecka.

Men måste först vänta på ett paket från posten, mitt gym har kommit, så blir att skruva ihop det i kväll

Den perfekta tröjan

Var just och hämtade ut ett Hm Paket innehållandes 5 tröjor/skjortor. Tyvärr så passade inte en enda, så blir att skicka tillbaka dem.

Sökte nu efter stickade tröjor, modell lite längte, men hittade inga till ett vettigt pris. Blir att fortsätta frysa då en stund.


Där låg jag i snödrivan

Kom just hem från stallet. Lyckade med konsttycket att trilla på ändan. Varit och slängt lite på dyngstaken med ett grepe. Och när jag gick därifrån hittade jag mig själv sittandes på ändan. Tur att jag inte trillade inne i dygnstacken i alla fall.

ett tu tre satt jag på ändan, med benen rakt fram. De hade just plogat, så de var superhalt, vilket jag märkte lite för sent.

Inte bara hundar som kan agility

Även hästar kan tränas upp. Fast då krävs ju lite annan storlek på hindren så klart


Sömnig liten kattunge

De är inte så lätt att vara liten och söt.


Nattliga ritter

Blev nästan så i går.

ÅKte till stallet kl 19, satt på med en bekant då min bil ännu inte är lagad. Mockade och fixade maten. Men hon hade en del att göra den som jag satt på med så tog en oplanerad ridtur barbacka.

Älskar värkligen den hästen. Pga skavsår på hennes rygg så har hon fått stå mer eller mindre i två månader. Sadeln ligger på skavsåret, och de har inte riktigt gått att rida barbacka heller. Men igår tog vi en 20 min skrittur, och hon gick super. Lite stressad i början nog, men lugnade snabbt ner sig och sökte stöd på bettet.  Red inte så hårt då hon blivit vaccinerad dagen innan och inte fick rida svettig

Sen när vi kom upp till stallet sa jag skämtsamt att var är nästa häst att rida. Och vips satt jag på ryggen på "chafförens" hingst, även den har varit skadad och får bara skrittas. Men vilken drömhäst att rida. Hade dock hårda krav att jag skulle ha min egen sadel och säkerhetsvästen på. Var dessutom inte riktigtg klädd för ridning igår

Var är jon blund?

Trött, tröttare, tröttast.

Har i flera nätter nu sovit dåligt. Får inte tag på sömnen på kvällen, och sedan sover jag oroligt genom hela natten. Sedan, när jag har en sovmorgon, sover jag nästan 11-12 h i ett sträck, vilket då gör att jag inte kan somna kvällen efter. Tröttsamt.

Kanske jag borde skaffa mig en ny säng? Drömen är en tempur eller annan liknande tryckavlastande säng, så höfterna skulle få vila ut. och kanske man skulle behöva köpa sidenlakan/pyamas så de skulle bli lättare att svänga på sig under natten.

Börjar låta som en pensionär nu, men tyvärr så är det sanningen.

NU skall här tränas

Har ju länge funderat på att köpa nån form av hemmagym, så man skulle kunna träna. Hinner inte riktigt åka iväg på gym, och har inte riktigt råd heller. Men de flesta maskiner är ju så dyra.

Men igår hittade jag denna. 30€ kostar det med frakt till dörren, inte illa det. Med tanke på att priset för själva maskinen ursprungligen var 99€

så nu väntar beatch 2011, bara 6 månader dit


God morgon

Ny dag och nya möjligheter brukar det väl heta.  Vaknat efter en jobbig natt. Först ville inte jon blund komma på besök, låg och vred mig i sängen. Hittade ingen bekväm ställning och kroppen bara värkte. Sen vaknade jag mitt i natten med värdens magknip, troligen så sväljer jag luft då jag sover, inte alls kul.

Skall iväg till jobbet om en stund. Lung dag idag, skall sitta på kontoret idag. Skönt de som omväxling faktist. Min kropp tycket tydligen oxå bättre om det, har inte haft lika mycket värk som tidigare vintrar. Klarar inte kylan alls numera, utan att få värk.

Inte varit ute alls idag

Nä, nu ljuger jag ju, var faktist till närbutiken 200 m bort efter lite mjöl och smör. Så jag kunde laga vofflor.

Men annars har jag suttit inne precis hela dagen. Har inte haft nån motivation att gå ut. Är ju kallt och ruskigt. Eller inte ens de, för det är 0 grader ute. Men ingen motivation då, kan man godkänna det som orsak?

Har annars hållit på med att småstäda lite hela dagen, lite här och lite där. Skulle även tvätta, men hittade inte tvättmedlet, rädd att ja glömt de i tvättstugan sist. Inte bra de

Min Drömmdator

En SÅN vill jag ha.

Men de lär nog vara en dröm länge till.  Men tänk va roligt man skulle kunna ha med den, och ett bärbart internet. Surfa var man vill. Blogga oftare. Och ta med sig datorn ut i parken på en promenad.

Snälla Sony, skicka en till mig med posten


Nu har de hänt de som jag fasat för

Tagit mig i nacken och städat min bokhylla. Samt samlat ihop alla böcker som vandrat runt i huset.

Och katastrofen är ett faktum. Min bokhylla är FULL. Ryms inte in en bok till. Och då resande jag dessutom ut en massa skräp och onödigheter.

Vad skall jag göra nu, beställa en ny hylla

Besök på minfartyget pohjanmaa

Oki, kan erkänna att jag inte är så jätteförtjust i att besöka båtar. Och de kan man kanske se oxå. Höll mig på första däck, man fick klättra ända upp i styrhytten om man ville.

Till slut gick jag av och väntade i stället.

Tror de var i september som de var här
Vad är felet i min bloggdesing?

Nu vill de inte som jag vill. Har lite problem med reklamen på min sida. De två första går bra, alla skall vara under varandra.

Men nu plötsligt är ju lensway och bokus brevis varandra i stället. Och så skall de inte vara. Har skrivt in dem i html koderna, och lagt dem under varandra. Och ändå blir det fel.  Försökt byta plats på dem , men inget hjälper

En vacker syn

Var på en del biltillställningar i somras, detta är från cruisingen i staden jag bor. Sällan man ser så vackra bilar på en och samma gång


Mera hästbilder

Har faktist inte tagit några bilder denna vinter, måste komma ihåg att göra det nån dag.

men håll till godo med några från förra året. Och ja, om nån undrar så har hon faktist tre täcken på sig på denna bild. Tror jag varit och rida innan, så hon var svettig

Ledig dag

Är inte så ofta som jag har lediga dagar då alla andra har det. TEx jobbade jag både juldagen och julannandag. Samt kvällen på nyårsafton och morgon nyårsdagen.

Så vad hittar man på idag. BORDE städa. som vanligt alltså. Tyvärr brukar jag tröttna mitt i, eller min kropp tar slut, så kommer inte så långt.

Vädret visar sig inte heller från den bästa sidan idag, mulet och ser ut att vara snöyra på gång. men är i alla fall lite varmare idag, "bara" minus 10 grader

Lupaus

Lupaus V. 2011: Suklaata vain päivinä, jotka alkavat t:llä! Eli tiistaina, torstaina, tänään, toissapäivänä, työpäivänä, tulevina päivinä sekä tunnuntaina. Lisää tämä statukseesi jos lupaat samaa.

Min söta häst

Så här ser heppan ut när hon är i sommartrimm


Helt otroligt

Vägrar gå ut idag, det är minus 23 grader. Betyder väl att det är 10 grader på kontoret som jag sitter på det. NEEEJ


Hur gammal är jag, Gissa min ålder

Gissa min ålder. Denna bild är tagen i December i år då vi var på firmajulfest


Väntar på att veterinären skall ringa

tumtum. Ringer på ringtiden, lämnar ett meddelande på svararen. Väntar en timme, ringer på nytt. Vet håller på att skriva ut en räkning. Lovar ringa tillbaka om en 15 min

Väntar väntar. Att de skall vara så svårt. Behöver få hästen vaccinerad denna vecka.

Undrar om han glömt mig, det är han bra på

Båda katterna ligger i min famn

Mycket sällan som det händer, och ännu mer sällan som jag råkar ha kameran till hands, Och de ligger kvar
Monsterkissen

Laddat över bilden från telefonen till datorn. Hittade denna bild på min FARLIGA kattFörsök att fota solförmörkelsen idag

Gick ju inget vidare, de syns inte alls. Lite i ena hörnet är de mörk. Tyvärr försvann ju molnen precis i slutet på förmörkelsen. Dock är bilden rätt bra i sig själv


Distansarbete i stockholm

Jag skulle jättegärna arbeta i stockholm, men min livstil nu gör det svårt för mig att flytta dit. Har dock jättebra flygförbindelse dit, tar ca 1h.

Nån som har ett förslag på ett arbete som jag skulle kunna söka där, kanske att man är där 2 dagar i veckan/ 1 vecka i månaden eller nått liknande.


äsch, skulle ju inte alls sova länge idag

Och den planen gick ju jättebra den. Vaknat av och till sedan kl 6 i morse, för jag ville inte sova för länge. SÅ vad händer, jo jag vaknar kl 9:30. Har alltså sovit 11 h i ett sträck.  DET var ju inte meningen det. Visserligen börjar jag inte förens kl 17 idag, men kommer att vara svårt att somna sen i kväll

Och lillkissen har nu krypit upp i min famn, ligger här och sover sött. Och jag som tänkte att jag skulle ta och stiga upp och lägga kläder på mig

Inte lätt att pussla ihop två giraffer

Vi har en tradition i familje, jag, syrrarn och pappa får alltid varist 1000 bitars pussel i julklapp.  Brukar ta ca en vecka för mig att lägga ihop det, om jag bara får tid.

Idag öppnade jag då mitt nyårspussel, och i år had de verkligen tänkts till. Ät två giraffer. En liten och en stor. Men en trävägg i bakgrunden (bild kommer senare)

Dvs, bilden består av bruna fläckar, vita parti och mörkbruna bitar. Jättelätt, eller?

Har hållit på en timme och fått ihop 10 bitar. Lite väl dåligt takt de. Fast de är klart, har börjat med de vita paritet på giraffens huvud.

Överlevde nyåret

Dock inte så spännade som de låter.

Nyårsafton jobbade jag 11h i ett sträck, väckning 6.00 och sedan arbete mellan 7:30 till 21.00, men de lite längre paus mitt i. Gissa om jag var trött på kvällen. Måste ha blivit en närmare 15 km på cykel. Dessutom så hade mitt knä tagit slut natten innan, så de gjorde ont som tusan att cykla

Hade köpt hem lite ost och kex, samt en liten vinflaska, smakskens.Tillbringade kvällen med att titta på tv (såg delar av after darks show), lite Navy NCIS på dvd och att ha i gång datorn. Halv 12 gav jag upp, för kallt för att gå ut och se raketerna, för många hus i vägen för att jag skulle kunna se dem från insidan. Blev att krypa ner under täcket med en bok. Skickade iväg några sms vid midnatt, sista svaret kom tillbaka 00.13, men de har jag inte hört nått, sov sött då redan


Var sedan med en kompis runt hela halva komunen och tittade på boxplatser, även på hennes nya stuga, jättesöt.

Skulle även ta ett vinglas på lördag kväll och titta på fångarna på fortet, men de sket sig, hällde ut hela glaset i soffan i misstag. och fångarna var rätt tråkigta


RSS 2.0