Jag har fått en son

Vad skall man säga. Drömde att jag fick 2 barn i natt (tror dock att de var 1 år emellna) gissar att jag måste ha haft rätt ordentligt magknip för att drömma nått sådant. Barn nummer två ville ju dessutom aldrig komma.

Sen läser jag födelseanonnserna i dagens tidining. Och förra veckan har någon med samma namn som jag och mitt ex fått en son. Stod bara förnamnen. Dessutom bor de tydligen i samma stad. Så, tydligen har jag fått barn för en vecka sedan

Finns det inga baddräket mera

Är på jakt efter en riktigt gammaldags baddräk. Men de tycks inte finnas. Bara bikini hittar jag.

Skall på vattengympa nästa vecka, har testat med bikini, men de känns inte riktigt som att allt hålls på plats då. Mutter

Hästfri dag

Tog en hästfri dag idag, min kompis for ut och rida i stället.

Och vad har jag hittat på då?, Tänkte ju passa på att reda upp lite i hemmet, men de gick ju inte så jättebra. Ätit mat. Läst lite i en bok, som är rätt tråkig, kommit till halva utan att de händer nått. Tittat på två avsnitt av Navy Ncis. Började på säsong 5 idag. Sedan var jag faktist duktigt och städade upp i köket. Plockade in ett helt lass i diskmaskinen. Arkeologisk utgrävning av mitt köksbord. Låg en massa dagstidingar och nån Hänt Extra där. Sopat av golvet gjorde jag också. Känner mig duktig. Passade även på att packa in boken som skall returneras.

Snart Idol, tittar bara med ett halft öga på den, kul att se vem som går vidare, hejjar på en tjej från mina hemtrakter.  Sedan är det väl bara att krypa ner i sängen tillbaka

Trött

Har nu jobbat färdigt för idag. Har även hunnit handla lite mat, frågan är bara vem som skall orka laga den åt mig. blir pasta-skinksallad tror jag.

sen borde jag också lyckas byta min geografobok. Hade beställt från adlibris den som stod på kurslistan. Men det var ju fel bok, kommer troligen inte att behöva den före i nästa år. Blir att skicka tillbaka den och byta. Dessutom hade de kommit ut en ny bok, som läraren rekomenderade att vi skulle köpa, medans vi o andra sidan kommer vi att behöva den gammla boken för där finns alla uppgifter.  Hoppas att syrran har boken hemma hos mamma och pappa, så kan jag knycka den.

Har annars hästfri dag idag, och ingen kvällsarbete, vad skall man hitta på då?. Om inte annat så måst jag väl tanka bilen i kväll. Vill ha en personligt tankare

En riktigt smaskig lunch

Eller så inte. Snabbt hemma och slänger i mig lite mat. Blev två grillkorvar och 1 batong. Väldigt hälsosamt i alla fall. Hinner ju inte ens äta ordentligt pga jobbet just nu.

Uppe med tuppen

Jess, steg upp 6, åt frukost och gjorde mig i ordning för dagen. Sedan märkte jag att jag börjar ju först kl 8 idag. Är ju uppe i tid i alla fall.

Hoppas att de inte börjar regan i dag också, har regnar hela veckan, börjar vara trött på det, inte så kul när man måst springa runt på stan hela tiden.  Vissa dagar skulle man vilja vara en liten kontorsråtta, som inte behöver sticka ut nosen innan dagen är slut.

Skrev ett prov till i går, tog även det på talang. Kändes bra, men svårt att säga då de gäller språk. Känns inte så jättebra, då killen som pratar de flytande tycker att detta var ju ett svårt prov. Jaiks säger ja bara då. Hoppas på 50% rätt i alla fall så att jag får det godkännt.

Sedan hade jag historia, kursen börjar kl 19:35 på kvällen, håller på till lite över 21. Läraren var ritikti roligt. Vi pratade om allt annat än de som vi skulle göra. Intressanta urspårningar, lektionen handlade om orsakerna till första värdskriget, men vi kom in på islam, och om man läser danska i isländska skolor.

Matångest

Tittar på Biggest loser. Det var inget smart drag. Var nämligen lite hungrig innan. Och sedan kom avsnittet där de skall in i rummet och äta/låta bli att äta. Och killen som trycke i sig över 1000 kcl på 5 min gav mig matångest. Skräcken för att bli tjock.

Finns den inom oss alla. Eller kan ni se på sådant utan att bry sig.

Hoppas på ett nytt jobb

Konstigt att man måste samla så mycket mod för att ringa ett samtal. Tog mod till mig. Så nu har jag förhoppningsvis ett nytt jobb. Inget jättefrächigt, men i alla fall. Telefonförsäljning, med rätt bra betalt är inte så dåligt.

Orsaken till att jag söker nytt är problem på mitt gammla arbete. Tänker inte gå in närmare på det, men facket är inblandat, och om inget händer inom två veckor kommer vår chef att hamna inför domstol. Så de känns bäst att ha ett ess i bakfickan

Som ett paket på påsten

Fick ett vaderat kuvert nerdstoppat i min brevlåda idag. Oj va spännande tycket jag, för jag väntade absolut ingenting.

Tji fick jag dock. Det var tomt. Man ser dock att någon eller något har haft sönder paketet. Är en reva på kanske 5 cm i ena hörnet, som om någon har tittat på vad som finns där inne (tullen kanske, kom ju från utlandet) och bestämt sig för att detta behåller vi. För även kanten man själv limmar igen är till hälften öppnad.

Och jag är så nyfiken på vad som kan ha funnits i mitt paket. Har redan skickat ett e-post till företaget och frågat. Måste ju reklamera till posten, men svårt att reklamera då man inte ens vet vad som fanns på insidan.

- Hej, jag har ett tomt paket här, vet inte vad som fanns på insidan. Värde, har ingen aning. Men portot ligger på 148 kr i alla fall. Hmmm


Spända axlar

har så otroligt sjuka axlar nu, de är stenhårda. Men hur tusan skall ja få upp spänningarna? Inte alls roligt.

färdigjobbat

Så var arbetshelgen avklarad. Hade ett realtivt lätt pass denna helg, dvs klienter som de går rätt snabbt att besöka.

Jobbat 9h och 50 min idag, kommer rätt bra pengar av ett sådant pass. Men man är nog rätt trött sen. Tur att jag är ledig i morgon då. Hela dagen kommer dock att gå åt till att läsa på prov. Har två prov i morgon, och jag har bara läst halva ena boken. Jättebra, eller så int.

Tror de blir att laga lite popcorn och seda sätta i gång dvd med Navy Ncis. Inne på sista dvd av säsong 4. Har som tur är 5 redan klar i hyllan. Har sett hela serien nästan nån stopp sedan maj. Börjar nästa vara trött på den, men bara nästan. Skall nog köpa 6 också, och står på kö till nummer 7.

Ja eller nej till päls(näringen)

Personligen är jag för pälsnäring, och att anväda päls. Har uppstått en het diskusion hos blondinbella då hon har köpt en ny (?) päls

Genom att välja bort pälsnäringen här, förflyttas den bara utomland. Vi har då ingen koll alls på hur djuren mår. Pälsnäringen tar inte slut, bara för att vi väljer att stoppa den i vårt eget land.  Många länder har ännu grymmare sätt att behandla minkarna och rävaran. Många, trångt och sjukdomar som sprids, Avlivningen är inte heller 100% alla gånger.

Våra pälsdjur vet inte om något annat liv. De kan inte fånga sin egen mat, så att släppa ut dem i naturen är ingen bra ide. De är ett säkert sätt att ta livet av dem. Inte heller att göra reder mot päldfarmer är att rekomendera. Man stressar då upp djure, vilket leder till att de i värsta fall tar livet av varandara/ eller av sina ungar.

Låt djuren leva ett fridfullt liv, med stora burar och ett så narturligt beteende som möjligt. Stressa dem inte i onödan.

Att man sedan väljer att göra pälsa av dem är något som många starkt mostäger sig. Men skulle de vara samma protester om vi åt upp dem?  Avliva dem på ett human sätt, utan att de hinner märka nått.

Modeindustrin kommer att fortsätta använda päls, och människor kommer att bära dem. Kraven på djurhållningen måste dock skärpas, över hela värden

Vilket väder

småregning och rätt kyligt. Tur att man är ledig idag och inte behöver springa ute på stan.

Försökt laga lite hemmarbete, går väl lite si och så. Katterna gillar att sitta i famnen då jag skriver, och alltid dyker det upp nån intressant person på msn eller facebook. nå, en uppgift nästan klar, bara fem till då. Prov nästa vecka, hoppas de går bra.

Skall dock snart börja söka mig mot stallet. En tjej skall låna min häst för att vara med på lektion i dag. Och det vill jag ju gära se.  Lovat att fora lite också, men vet inte riktigt hur jag skall göra. Stoppa in hela kameran i en påse eller. Vi måste ju hållas utomhus, pga att manegetaket skall lagas. Ruggit värre.


Borde egentligen vara i skolan nu

har suttit och funderat fram och tillbaka hur jag skall göra. Och kommit fram till att jag nog inte kommer att skriva mikrobiologiprovet nästa måndag. Kursen är alldeles för svår. Är kurs 5, och jag har inte läst de föregående 4, vilket man nog borde ha gjort. Hänger inte alls med. Kommer att försöka läsa på egen hand, och sedan tenta den vid ett senare tillfälle, hoppas att det går att ordna.

Är inte så jättelätt att studera på egen hand, tiden vill inte räcka till, eller så har jag för mycket att göra. Hoppades ju på att klara de på två år, men kanske det är lika bra att ta de på 3, så behöver man inte stressa.

Borde i alla fall ta mig i kragen och göra hemläxorna i kväll, om jag orkar, trött som tusan. Tur att jag börjar först kl 16 på arbete i morgon, och sedan har jag onsdagen ledig också, vilken lyx man har alltså

Vilken dag

började med att laga lite skoluppgifter, gick dock inte så jättebra. Skulle skriva mikrobiologt, vilket svårt ämne. Tog 1½h att skriva 3 uppgifter. Hittar inte svaren i boken, så jag måste googla dem. 

Sen blev de en sväng till stan, skulle leta ett tyg till en hundoverall, hittade några sköna fleecetyg, men inget som kom hem. Valde att förstora upp modellen som jag hade, modellen var 35 cm, och skall ha det till en hund på 70 cm över ryggen.  sydde även upp modellen i lakanstyg. den passade nästan, lite små förändrigar måste jag nog dock göra.

4 timmat blev det sedan i stallet, vet inte vart tiden tar vägen då man är där. Snabbt hem sedan, en kompis ringde, var årets sista ac körning, den gick jag inte missa. 30 min från stalltjej till raggabrud, de ni

Hitta studiemotivationen?

Har inte studerat på 6 år, så tycker det är lite knepigt att komma i gång. 2 dagar i veckan har man frivillig närvaro, 2 lektioner a 90 min på kvällen. Resten skall läsas in på distans, man får uppgifter att hämta från en webblats som man sedan skall göra och lämna in på samma ställe. Men jag tycker inte att jag hinner med alls. Ok att köra i gång med 4 kurser direkt från början var kanske att ta i lite, men och andra sidan vill jag få det avklarat på två år.  Hoppas att det går.

Dessutom har vi de helt galet på arbete, jobbat 73H på 8 dagar, är rätt tufft, blev 40 h på 4 dagar, de kan man kalla tuffa scheman.

Sedan har jag ju hästen och som man skall hinna med. Och att sova vore ju inte heller så dumt.

Hur hinner ni med allt som skall göras

....


Nu är jag tillbaka

har inte hunnit alls med bloggande, har varit så upptagen.

Tillbaka på jobbet nu då, där är de fullt krig, kan säga att facket är inblandat nu, tråkigt men sant. Sedan har jag även börjat i skolan, skall läsa på distans, med två frivilliga närstudiekvällar i veckan. 4 kurser på 6 veckor var kanske att ta i lite, då man inte har studerat alls på 6 år. Men bara man kommer in i det så skall de väl nog gå bra.

Berättar mera sen senar, men ville bara informera er om att jag nog lever ännu

RSS 2.0