Tog med en doggiebag på vägen hem

Ut och äta med en vän, lyckades att för en gångs skull INTE beställa pizza. Blev pasta med bacon, svamp,lök och gräddsås. Hälsosamt som tusan. Dock var portioen jättestor, så jag bestämde mig för att bara äta halva. Och lyckades med det oxå. Men lite synd att lämna resterna då man redan har betalat för den.

Så för första gången i mitt 26 åriga liv så har ja tagit hem en doggiebag, pizzarester räknas inte. Sen kom jag ju på att jag inte har någon hund. Så har ätit upp resterna i kväll.

Firade du Halloween?

Vet inte om jag riktigt gillar den helgen. Den har inte funnits i vår kalender, men vi firar den i alla fall. Känner mig hopplöst gammalmodig. Skall de tiggas godis får man göra de på påsken. Basta.

Okej, det är väl på detta sätt som vi får in nya traditioner, men kan vi inte ta några trevliga i stället.  Vet inte hur utbrett TRICK OR TREAT är här, men hoppas att de inte kommer

ok att man tycker det är roligt att klä ut sig i bland, men måste man vara döda zombies? eller en porrig polis.

Nu skall den gamla tanten fortsätta jobba

Åter till jobbet

Borde egentligen inte sitta här (med kurrande katt i famnen) skall vara på första stället om 20 min. tar ca 15 att köra dit. och då skall jag förbi kontoret först och hämta nycklarna. Samt att jag borde tömma kattlådan innan jag går ut.
Lång dag även idag, kommer att jobba totalt 19H denna helg. jeee. Eller så int.

Har dessutom legat och stressat helan natten, om jag har ställt min kl rätt eller inte, tänkte nämligen bli fel i natt. Ställde den en timme frammåt i stället för en bakåt. Men både datorn och telefon har automatisk intsällning, så litar på dem att de stämmer

Dax för Hanna Montana

De mest spänande program ja hittar i kväll. Tror ja tar en banan till, samt att ja ska rota RIKTIGT djupt i mitt kylskåp och ta mig en liten shot.

Är annars int så svår på alkohol, tror int ja har drukit nått sedan i vintras nån gång. Men nån gång känns de som att man behöver ja sig en hut. Dock håller jag mig till ett snappsglas, inte mer. Har nån caramellikör, eller vad de nu heter. Gott i alla fall.  Behöver jag säga att flaksan är köpt för över 1½ år sedan, tror ja har ca halva kvar.

Väkning 6 i morgon då igen, men som tur är så ställer vi ju om till vintertid i natt, så jag kan sova lite längre

konsten att bli miljonär

Laga just två lottorader. Hoppas att de sen inbringar min en miljon € i kväll då. Man kan ju alltid hoppas.

Men blir man lyckligare av pengar. Om inte annat så skulle de nog göra livet betydligt lättare, inga räkningar som man behöver bekymra sig för, man skulle ha råd att betala dem. Och så skulle man köpa sig ett hus kontant.

Drömma kan man ju alltid. Håll tummarna för mig, så jag slipper åka på jobb i morgon

stressig dag

sitter med lillkissen i famnen just nu, hon vilar huvudet på min arm. lite knepigt att skriva. Kan bara använda a knappen med vänster handn.

Har annars en rätt stressig dag idag. jobb 7:30-13:50 och sedan 16:10-20:00. pausen där emellan skulle jag hinna till stallet, check, samt äta, check. 

Samma mat som i går, kyckling med wookade (läs stekta) grönsaker.

Och mitt bantningschema tycks funka i alla fall. Promenad 15 min före frukost (6 på morgonen i regn) pluss allt spingande på jobbet. och att jag dessutom har ätit lite mer hälsosamt nog. planen är 6-8 kg bort till jul


Heja Elin Blom

sitter och tittar på Idol med ett halvt öga. Hejar som vanligt på Elin Blom, vilket tjej. Hoppas att de går bra för henne. Tyvärr tycks ja missa henne i kväll. Snart dax att gå och lägga sig. Väckning kl 06:00 som vanligt. Arbete hela helgen som gäller. Har två lediga timmar mitt på dagen, då skall jag både hinna äta samt till stallet och mocka åt min lilla häst. Stressigt värre

Hittade annars träningsgrejen jag sökte, till ett mycke rabaterat pris. Tyvärr tycks de vara nått knas med beställningen, lyckas inte få till det. Ombeds bara att kontakta kundtjänsten. Och den har ju så klart stängt redan.  Måste vänta redan till måndag.

Har dock lagt upp ett träningsprogram åt mig, korta promenader, varvat med stavgång och vattengympa. Har ju också ett rätt aktivt jobb med mycket spring. Hoppas att de räcker med att äta mera sallader och lägga till lite motion så att de extra kg försvinner

Att hitta det perfekta träningsredskapet

efter att ha provat ett par "slarvbyxor" idag, som tidigare varit två numror för stora, är det bara att inse att jag måste börja träna. Fick ju inte fast sista knappen.

Iom att jag inte hinner, eller för den del känner att jag har råd, så sitter jag och söker hemmaträningsredskap. Vet att jag för ett tag sedan läste om någn "vibrationsplatta" som var i ett hyfsat pris. Men då jag inte kommer i håg vad den hette, eller vem som tillverkade den så är de lite svårt. Och tidningen som berättade om den har ja förståss slängt.

Blir att försöka leta vidare, mins i alla fall ett av inköpsställena. som tydligen har 150 olika redskap, känns de som i alla fall då man söker egenom deras hemsida

Då är alla mattfransar kammade

Nu har jag kammat klart alla mattfransar. Ibland har äldre människor lite konstiga ideer.  Nästa gång tror jag att jag låter bli att dammsuga nära dem, så behöver jag inte kamma dem. Tycker jag att låter smart.

Håller på att laga mat, kycklinglår i ugnen. Klar om en timme (men jag är hungrig nu redan) Har en påse djupfrysta wokgrönsker så tror de blir att äta dem till. Gillar i alla fall kycklingen.

Totalt slut annars. Skall dessutom jobba helgen, 19H på två dagar, känns lite mäktigt kanke. Tyvärr har man inte så mycket att välja på

En finlandssvensk identiet

Tänk dig att inte få hjälp på ditt mordesmål. Att dagligen måsta svänga om till ett annat språk. Folk tittar snett på dig på gatan för att du pratar svenska. Utbud bland tidningar och böcker är begränsat. Kan du inte anväda det andra språket får du inget arbete.

Så upplver många det att vara finlandssvensk. Jag är en av dem. I mer en 17 år bodde jag i en stad där svenskan var majoritetsspråk. Har läst finska sedan 3 klass, totalt ca 10 år. Men tyvärr är det ett svårt språk med mycket kompliserad gramatik.

Men i samband med att jag flyttade till min nuvarande bostadsort Vasa, där svenskan visserligen är mycket utbrädd, men finskan är i majoritetsspråk, inte förens då lärde jag mig. Idag pratar jag nästan obehindrat finska, efter två års hårt arbete. Visserligen inte perfekt, men jag pratar i alla fall. Svänger om på några sekunder om så behövs.

Svenska är ett av Finlands två officiella språk som pratas av ca 300 000 tusen personer. De flesta bor längs kusten, bla i österbotten och kring åbo/helsingfors. Den strörsta gruppen bor på åland.

I terorin har vi rätt att få all service på svenska, men det är inte alltid så att de går att genomföra, många tröttnar och svänger om till finska för att det skall gå snabbare.

Det finns rätt många finlandismer, dvs ord som har "förvandlats" från finska till svenska (roskis=skräpkorg, lippis=skärmmössa osv)

Tidigare var det obligatoriskt att skriva det andra inhemska i studentskrivningarna, med sedan några år tillbaka är det ett valbart ämne. Tyvärr syns effekterna redan, många ungdomar, speciellt vid ryska gränsens väljer bort det helt. Många av dem kommer heller aldrig att komma i kontakt med svenska.

Boggtävling

Här kan du vinna en härlig goodiebag fylld men en massa roliga saker

ekonomisk hjälp

http://www.wix.com/formee/help

skall vi samla våra krafter och hjälpa till

Vattengympa idag

Åter vattengympa idag, testade djupvattengympa denna gång. Gick väl lite si som så. Halva tiden kämpade man med bältet som skulle göra att man flöt. Hur jag än spännde åt så flöt de upp på skulderbladen, skulle sitta i mitten. Sen fick man kämpa för att hållas på sin egen plats, bara flöt runt. Tungt, men bra mortion.

Besiktade även bilen idag, eller den gick ju som vanligt inte egenom, inte kan de väl bero på att avgasröret inte satt fast i ljuddämparen eller? Även bromsskivorna var dåliga. Nå har en månad på mig nu att fixa till dem

Snabbis till stallet idag. Han bara mocka, men även hästar behöver ha en ledig dag. Arbete från kl 15. Slutar egentligen först om 15 min, men var så snabb idag.

kom med och kämpa

kom med och kämpa ihop en miljon här

Snart dags för vattengympa

skall träffa min kollega om 30 min utanföre simhallen. Vi skall testa på vattengympa i dag. Borde väl egentligen börja lägga kläder på mig nu. Tänkte promenera dit så att man hinner bli lite uppvärmd innan.

Hatar annars då det är så kallt vatten i simhallen, kan de inte bara värma upp det lite mer?  Får alltid värk i lederna. Men nu tusan skall fläsket bort, så det är väl bara att stå ut.

Vågar ni vara med

http://moneyforme.zoomin.se/

Tänkte vi skulle ta chansen och vara med, man förlorar ju inte så mycket på det om de misslyckas. Men roligt om det skulle gå

Hinner ju inte med att blogga

Alldeles för mycket att göra just nu. Jobbar mer en 100% för tillfället, behöver verkligen pengarna. Sedan så har jag ju börjat studera, så dit går rätt mycke tid. Har som tur är rätt lätta kurser denna period. Matte kurs Noll, repetion av högstadiets matte, har redan lagat hela häftet. Sedan är de fysik, lätt att laga inlämnings uppgifterna när de finns facit bak i boken. Använder inte facit för att fuska, utan för att kolla svaren, och om man kör fast, oftast får man en rätt bra vink om hur man skall göra om man har de rätta svaret.

Sedan försöker jag ju hitta till stallet också nån gång i bland, de tycker jag går lite sämre, tur att jag har en jätteduktig tjej som hjälper mig. Man dock med att klippa hela hästen i förra veckan, fick från mammut till nakenhäst på en timme.

annars så är det jobb som gäller i helgen då. Har redan hunnit ut till en del klienter, var så snabb att jag nu "måste" ta paus så att inte de får lunch vid 10 redan

RSS 2.0