Finsk kållåda till middag.
Tänkte bjuda er på finsk kållåda till middag idag, supergott och rätt lättlagat, tar dock lite tid att steka kålen innan bara
Till 4 pers behövs
ca ½ vitkålshuvud
400g maltetkött
ca 3 dl ris (man bestämmer själv hur mycket man vill ha)
salt
vitpeppar
sirap
Riv kålen fint och stek den i omgångar tills den blir brun
Koka riset under tiden enligt förpackningen
Stek köttet, krydda mes salt och vitpeppar
Blanda samman riset, kålen och köttet i en ungsfast form, ringal över sirap och blanda.
sett in allt i ugnen på 200 grader i ca 30 min
Till 4 pers behövs
ca ½ vitkålshuvud
400g maltetkött
ca 3 dl ris (man bestämmer själv hur mycket man vill ha)
salt
vitpeppar
sirap
Riv kålen fint och stek den i omgångar tills den blir brun
Koka riset under tiden enligt förpackningen
Stek köttet, krydda mes salt och vitpeppar
Blanda samman riset, kålen och köttet i en ungsfast form, ringal över sirap och blanda.
sett in allt i ugnen på 200 grader i ca 30 min
Kommentarer
Trackback