Ja eller nej till päls(näringen)

Personligen är jag för pälsnäring, och att anväda päls. Har uppstått en het diskusion hos blondinbella då hon har köpt en ny (?) päls

Genom att välja bort pälsnäringen här, förflyttas den bara utomland. Vi har då ingen koll alls på hur djuren mår. Pälsnäringen tar inte slut, bara för att vi väljer att stoppa den i vårt eget land.  Många länder har ännu grymmare sätt att behandla minkarna och rävaran. Många, trångt och sjukdomar som sprids, Avlivningen är inte heller 100% alla gånger.

Våra pälsdjur vet inte om något annat liv. De kan inte fånga sin egen mat, så att släppa ut dem i naturen är ingen bra ide. De är ett säkert sätt att ta livet av dem. Inte heller att göra reder mot päldfarmer är att rekomendera. Man stressar då upp djure, vilket leder till att de i värsta fall tar livet av varandara/ eller av sina ungar.

Låt djuren leva ett fridfullt liv, med stora burar och ett så narturligt beteende som möjligt. Stressa dem inte i onödan.

Att man sedan väljer att göra pälsa av dem är något som många starkt mostäger sig. Men skulle de vara samma protester om vi åt upp dem?  Avliva dem på ett human sätt, utan att de hinner märka nått.

Modeindustrin kommer att fortsätta använda päls, och människor kommer att bära dem. Kraven på djurhållningen måste dock skärpas, över hela värden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0