twilight hysterin

Tror jag har missat nått. Har ännu inte sett någon av filmerna och kommer knappast att göra det heller. En vampyr en  varulv och en vanligt människa som är vänner. Tjaaa. Knappast några typer jag kommer att träffa på i mina knutar.

Vad är det som gör att dessa filmer blir så otroligt heta.

Dags för lite lunch då

Borde egentligen städa köket, ser ut som ett bombnerslag där. Men de är alltid roligar att hänga här.

Håller på att laga lunch nu, skall på jobb om 50 min, så de börjar nog vara dag. Gör det dock enklet. Hittade två korvar från midsommarfirandet, kokar lite nypotatis till dem.  Gott och enkelt, de måste man ha ibland.

Goodiebags

Sitter och söker tävlingar på olika goodiebags, har tyvärr inte hittat några nya nu. Men sen kommer de ju upp en massa bilder på goodiebags som folk har fått på olika tillställningar och dyligt.

VILL HA.

Låter som värsta fjortisen nu, men tänkt att få hem en hel kasse med en massa gjejjer. Smink, godis, böcker kläder och smycken. 

Undrar om man kan få den hemskickade till sig, får jag lär ju inte slippa på några sådana tillställningar.

Gratis smink

Klicka på denna länk så kommer du till Gratismakeup.se

Där fyller man i olika tävlingar och erbjudande och samlar på så sätt ihop poäng som man sen byter ut mot presentkort. 400 poäng ger 150 kr presentkort 600 poäng ger 250 kr presentkort. Man kan använda dem på Kicks, H&M, Nelly och Åhlens

Man kan ju alltid mocka en hage

Dagens tur till stallet. Tänkte ta de lugnt med hästen då hon vilat i två veckor. Tyvärr var inte min krutgumma av samma åsikt, hon ville att vi skulle ha gasen i bottnen hela tiden, full fart frammåt med andra ord.

Sen blev jag så trött på hur de såg ut i hennes hagen, började mocka bort alla högar. Halva hagen klar, den lättare halvan av hagen så klart. Får ta resten en annan gång. Hästen tittade liiite misstänksamt på mig, funderade vad jag höll på med. Snyggt blir de i alla fall, allt syns ju med det samma i grushage

Skadeglädje

Blev lite skadeglad idag. Visserligen känns det fel, men man kan inte hjälpa det.  Råkade via facebook få se en bild på en föredetta killes nuvaranade tjej.  Och hon var "ganska" rund.  Får man tänka så, vara glad då den nya är tjockare, fulare eller dyligt än en själv.  Speciellt då jag träffat tjejen innan nån gång, och hon var betydligt smalare då.

Man brukar ju säga att männsikan är ond, men inbland känns de lite skrämmande nog vilka känslor som kan rymmas i en

Att arbeta på midsommarafton

Ok, afton är ju inte förens i kväll, men stan är redan halvdöd. De flesta arbetsplatser har stängt idag. Rätt lungt då man körde till arbetet strax efter 7 i morse.  Har dessutom söndagsskänsla i kroppen. Alla gamlingar tycker synd om en så man behöver inte göra så mycket extra idag, rätt skönt.

Skall en sväng till stallet och se till alla djuren, har fått några extra på halsen i helgen, jag tycks vara enda som är kvar i stan, känns de som i alla fall

I kväll blir det picnick med bra sällskap. Platsen letade vi reda på igår kväll, lungt och fin verkade den, nära havet. Blir att koka lite potatis innan, linda in den så den hålls varm och sedan resten kall mat, sallader och dyligt. En engångsgrill finn också med samt lite korv.

Dagens bloggtävling

http://qtee.blogg.se/images/2010/goodiebag_94066103.jpg



Här hittade jag dagens tävling



Dagens bloggtävling

Jag är med och tävlar hos Lindet om en prenumeration på valfri tidning
(värde mellan 200-450 kr) hos
Tidningskungen.

Var med och tävla om tidningar du också, tävla här!
Tävlingen avslutas 27/6 kl. 20.00 och vinnaren lottas fram!



Att rida före arbetet

Tja, var kanske inte de smartaste jag gjort. Vi var 3 stycken som skulle hoppa idag. Jag kom redan till 10, då det var sagt att vi skulle börja 11. Men de andra kom först 15 min innan utsatt tid, så int kom vi igång före halv 12.

Både hästen och jag har ju vilat 2 veckor nästan. Jösses vad hon var taggad, men det hade tydligen sätt rätt lugnt ut i alla fall. Alla hästarna var på G. Roligt. Vi tränade mest teknik idag, komma rätt på bommar och rida 8 voter med hinder i mitten och bommar på kortsidorna.  Slutade med ett 45 cm högt hinder. Känndes rikitgt bra idag. Nöjd.

Men varmt var det, hästen blev vitsvettig. Och brått blev det på slutet, 13 lämnade jag stallet, 14 skulle jag vara på arbetet. Han precis på minuten. En aningens trött var jag dock, känns i kroppen att man jobbat ordentligt

En ledig morgon

Börjar först 14 idag. Hade tänkt sova till kl 9 idag, men redan 7 började jag vakan till och låg bara och vände på mig, lika bra att stiga upp då. Frukosten är uppäten och diskmaskinen i gång. Väntar på att mamma skall komma in med lite rabarber åt mig.

Sedan blir det stallet och "hopplektion" en tjej har lovar hjälpa mig och en annan med vår hoppning. Feg som jag är kommer de nog bara att bli 30 cm högt. Men kanske man måst våga visa sig modig, den andra som jag hoppar med är 12 år yngre än mig. Börjar man bli gammal måntro

Ut på tur med hästen

Nu är hästens semester över, tror jag. Hon har fått stå i 1½ vecka, minus en dag när hon gick en lektion. Men pumpade luft i kärrhjulen igår. Tyvärr verkar det vara pungtering, då de hade pyst ut en del i natt.

Efter att ha trasslat in oss i alla seldelar, många remmar här. Får skylla på att det är 10 år sedan ja kört nått sist, bara andra gången med egen häst

Kompisen kom med, tur vad de, heppan ville inte riktig stå stilla när vi skulle över stora vägen. 1h länk for vi på, 3 ordentliga uppförsbackar. Bra tempo på hade vi och öronen frammåt. Damen hade så bråttom att hon började snubbla.

Sen var jag själv duktig, körde 35 min gympass från dvd jag lånat. Den tar nog ut en ordentligt, blir nog att ta lätta nivån och korta passet nu till att börja med. Och noll kordination har man, slog knut på mig själv på slutet

Funkar hemmaträningsdvd

De heter ju inte video mera eller hur. Borde ta mig i kragen och komma i form nu, känner hur formen har rasat den senaste tiden. Men jag har inte råd och hinner inte traska i väg till gymmet, så det blev en sväng via biblioteket. Lånade där en Dvd film för hemmaträning. Hoppas att de funkar, och att man använder den mer än en gång, är väl de som är det farliga här

Dagens bloggtävling

Jag är med och tävlar om en helt otrolig Goodiebag hos Marias Krypin som innehåller alla möjliga lyxiga produkter. Bland annat heminredning, smink, hårprodukter, hudprodukter, kläder, väskor och mycket annat. Vinner du inte har du fortfarande chans att bli miljonär.. Va med och tävla HÄR du också...

De som sponsrar med priser är:Eyeslipsface, Rosenserien, Goldwell, Campadre, Fluffbabes, Girlstuff, Mahingo, Myaloevera, Textilonnet, Turistguider, Fotoförstoring ,Jo-line , brollopsbubblor.se, Prylstaden ,Anna & Ivan design ,Caroma , Mymoment och sedan sponsrar Amorspilar med sexleksaker.

Det kommer även delas ut 10 stycken skrapbingolotter från Skrapbingo som tröstpris till några som inte vinner goodiebagen"



Detta är bara en bråkdel av vinsten





Bloggtorka

Har en massa fina ideer till bloggar. Tyvärr har jag ju aldrig datorn med mig när de fina ideerna dyker upp.  Tycker dessutom att jag inte "hinner" blogga just nu, tycks ha 1000 saker på gång, utan att få gjort nått vettigt.

2 h paus nu från jobbet, blev tvungen att flytta på en klients tid, och kan inte tidigarelägga nån annan heller. Så de blev en långlunch i stället. Trodde jag köpt en ½ grillad broiler, men tydligen var de två lårben i stället.  Lika bra gick det. Potatissallad till och några bitar bröd. Borde ta och skärpa mig med lunchen. Kommer väl nog att bli ett äpple till ännu.

Jobb till 16:50, sedan snabbt hem och äta (igen) och sedan stallet. Fick tag på en pump för bilventiler i går, så nu kan vi åka häst och vagn igen. Däcken var ganska platta, hoppas bara att de inte var punktering. Planerar att fa en långtur med hästen idag.


Dagens bloggtävling

Hittade jag här hos amanda http://amandarosende.blogg.se/2010/june/tavling-vinn-88paletten.html




En skön söndag

Otroligt skönt med en söndag utan måsten. En kompis ringde in sig själv på lunch idag, svängde i hop lite spagetti  med köttfärssås. Rätt gått blev det, trots att jag blev tvungen att panikhandla en tomaktossburk, billigt märke som ej var så bra.  Umgicks hela eftermiddagen tills vi kom på att vi var hungriga igen, blev en pizza på stan. Så nu är jag minsan mätt

I går blev de prinsessbröllop även för mig, valde dock att titta på Tv. Vädret kändes ej allt för muntert. Följde med sändningarna nästan hela dagen, förmiddagen så städade jag med Tv, nästan ett måste för mig. Under själva vigsel passade jag på att stryka kläder. Oj va de var söta, man riktigt såg hur kärleken lysten om dem

Så nu går även jag på små moln av kärlek, måst bara hitta en lämplig man att aplicera den på

Och så var det lördag då

Regnet de bara öser ner. Har redan hunnit titta på dressyrtävlingar, men orkade bara 1h, sedan var jag genomblöt.
Borde städa idag, kanske tvätta lite.

Till stallet en sväng och rida lite. Handla.

Och så blir de kanske att titta lite på det kungliga bröllopet en stund

Dags att byta jobb kanske?

Kanske dags att ge upp som hemhjälpare.  Sista klienten som var ny för mig var hur snäll och trevlig som hällst, tills jag tog fram medecinerna. Först kastade hon burken på mig. Hotade med att bryta nacken på mig och ge mig stryk och till slut blev ja utslängd. Jösses. Eller jag gick nog frivilligt i alla fall.  Att de kan vända så totalt för en person.

Dagens bloggtävling

den hittade jag Här http://conler.se/2010/june/tavling-mini-goodiebag.html?_tmp=2c9b9b1578714d29ab5e9558c565aa5e34f4fb28



Innehåller:
1. Gelékit = Gör egna gelé naglar med fantastiskt resultat! Från depend
2. En hårmask som ska vara riktigt bra från åhlens
3. Hudkräm från ECO
4. Duschkräm från ECO
5. Naglack två skimrande färger från depend
6. Ögonskugga i skimrande brun från vevay
7. Kajal från veavy
8. Foundation från vevay
9. Brunkram från vevay
10.  Kompakt puder från vevay
11. Rouge från vevay

Dagens tävling hittade jag hos Millah

Hon har fått ett ordentligt paket hos Styleimport.com med en massa läckra produkter



Tycker att dessa skulle passa ganska bra hemma hos mig. Det ända man behöver göra är att gissa hur mycket paketet är värt, samt skriva ett inlägg om tävlingen i sin blogg

http://millahoman.blogg.se/2010/june/tavling-goodiebag.html#comment





Tror ni på det övernaturliga

Ibland inträffar de saker som gör att man börjar fundera.  Tex innan min gammelmormor dog, hade mamma en dröm där just gammelmormor ringde åt henne och sa att hon reser om 3 dagar. 3 dagar senare dog hon. Lite skrämmande

Just nu har jag en fundering om vad som händer 3:40. Natten till onsdag stannade min köksklocka den tiden. I natt vaknade jag själv vid samma klockslag, omöjligt att somna om. Eller är det bara hjärnan som spökar?

Finns det saker som vi inte vet nått om, som styr våra liv med små signaler som vi skall tolka. Eller är allt bara en enda stor slump

Tävla om en väska hos Erika

Du kan vinna en valfri väska från  MI SA KO’s webbshop.





Här hittar du tävlingen, tydligen är jag inte så bra på att laga snygga länkar ännu, så nu får nöja er med denna

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14897854

Tunga beslut är nu fattade

Inte roligt att fattar tunga beslut, men ibland måste man tyvärr

Har sedan jag köpte hästen 2008 planerat att ta ett föl efter henne. Vi gjorde ett försök i fjol som tyvärr ej lyckades, planer var att försöka på nytt i år. Dock har jag idag bestämt mig för att inte betäcka henne pga ekonomin.  De pengar som skulle ha tänkt nästan allt till ett första försök var jag tvungen att lägga på bilen.  Visserligen skulle jag säkert få låna ihop pengar, men de känns inte rätt de heller.

Tyvärr kan detta beslut leda till att de inte alls blir något föl efter mitt sto, då hon redan är 18 år gammal. Mycket jobbigt, men livet blir inte alltid som man vill

Städning i stallet

Fick äntligen ordning i skåpet i stallet. Köpte en "tyghylla" från ikea.  En sådan med 5 (?) fack som man kan hänga över en stång. Så nu blev de äntligen ordning och reda. Har haft för lite hyllutrymme för alla saker. Ända som inte fick plats i skåpet var min säkerhetsväst, men den gick att hänga på annat håll.

Nu tror jag att de blir att titta på lite NCIS Navy på dvd, håller på med säsong två. Hittade även en påse chips i min ikeapåse, chipsen är ej mina, men tänkter äta upp dem i alla fall, får köpa nya sedan

Min stickning

Har inte riktigt haft tid att sticka just nu, men har i alla fall kommit i gång



10 nystan Sardi big soft. Samt en liten kattnos



Den tröjan skall jag sticka



Winnie inspekterar arbetet. 1 nystan räckte till ca 20 cm. har tagit ca 1½ h att lägga upp maskorna och sticka detta

Gårdagen blev ett äventyr

Kl 8:00 kom jag till stallet, hjälpte till med att fixa stallet, gick rätt snabbt på två och att många hästar var ute över natten. Vi hade planerat att starta kl 10:30, men efter en massa trixande tog det till 11:30 innan vi var iväg: Var inte så lätt att hitta hur man öppnade tankningslocket bla. Får skylla på att det var lånebil.  Efter nästan 6h körning, med matapuser var vi framme hos valparna.

OJ OJ OJ vad de var söta, och många, 13 st. Två timmar senare stod de klart att en valp skulle komma till min kompis. Betyder att vi måste göra om hela resan igen då efter midsommaren.

Hittade ikea på hemvägen, så blev en sväng där också, satte nog rekord, 30 min spenderade vi i den butiken. SKulle ha hyllor till Wc, tyvärr så var de för breda, måste hitta på nått annat med dem. Lite annat smått och gått kom oxå med.

Hemresan startade kl 20:30!!! Och tyvärr blev jag dåligt på hemvägen, magen sa upp kontraktet helt, toligtvis pga stressen som varit under dagen. Mådde illa i 15 mil, inte alls roligt. Som tur var släppte det sedan, och jag vågade äta ett knäckebröd, bästa som finns då man mår illa.

Kl 02:30 kom jag i säng, och när klockan ringde för en ny dag 6:30 var jag inte så glad. Kommer nog att vara rätt trött ikväll



Rhodesian Ridgeback




Kroppen är nog bra konstig

Jag brukar ha rätt svårt att vakan på morgonen, eller inte svårt, men de går otroligt trögt. Men idag, när jag är ledig, DÅ går de nog bra att vakan till väckarklockan. hur går detta ihop. Nu är de bara att slänga på sig lite kläder, packa ett ombyte och sedan susa iväg

Hur gick detta till?

På min lediga dag i morgon kommer jag att stiga upp kl 6:30, åka och fixa halva stallet. Sedan skall vi iväg på en 5h körtur för att se på en liten valp. Tyvärr inte åt mig. Kommer nog att bli en rätt tuff dag, ca 100 mils körning. Pga att jag skall i arbete på tisdag morgon måste vi vara hemma på samma dag. Kommer med som sällskap så att min kompis ej skall behöva köra allt.

Är själv otroligt valpsugen, men kan för tillfället inte skaffa fler djur, och speciellt inte en hund som kräver så mycket tid.  Men sen, när jag blir stor och rik

Roliga varningstexter

De finns överallt, saker som varnar för självklara saker, tänker på amerikanska påsar med jordnötter. "Varning denna påse kan innehålla jordnötter"

Hittade idag en sjävl. På burken till salta fiska stod det "Varning, kan innehålla spår av vetemjöl" Huvuingrediensen i dessa är , tamtadaaa, vetemjöl.

Vad har ni hittat för roliga texter

Arbetshelg

Hemma en sväng för att slänga i mig lite mat (läs en smörgås) Sedan blir det att återgå till jobbet. Två klienter kvar på första skiftet. Sedan har jag 5 till på kvällsskiftet.

Händer inte så mycket spännande idag. SKall dock börja lägga upp min tröja på stickor, så snart får ni se resutatet.

Skyddsänglar, finns dom?

Efter att för andra gången på 5 år varit med om en mycket farlig situation med samma bil börjar man fundera.

Vintern 2005 var jag försenad till jobbet. Landsväg med is och snö, körde (tyvärr) rätt bra överhastighet när jag fick sladd. 100 km/h försöker jag parera. Får ner bilen till 80 innan de kommer en retursladd som heter duga. Snurrar runt, över på fel sida och ner i ett rätt djupt dike. Bilen lägger sig med bakändan mot dikesbottnen och framändan uppåt mot vägen. Sitter så stadigt fast att bärgaren inte vill få upp mig. Klarar mig utan en skråma, bilen likaså. Ingen trafik vid tillfället

Idag losnade styrleden på höger sida, vilket leder till att hjulen inte alls går att svänga. Vid tillfället har jag just saktat in för att köra upp på tung trafikerad väg. Bilen gungar till och leden är lös. Tänk om de hänt igår, när jag körde 20 mil?

Börjar tro att de finns någon som vakar över mig. Tänk dessutom på alla ridolyckor ja råkat ut fö, värsta som hänt är en bruten handled på 15 år

Kan man ha mer otur

Fick ju hem bilen i söndags, efter att den varit näsan 1 vecka på remont. Nå va tror ni händer nu då, jo bilen går sönder. Den där maniken som sitter fast i hjulet som gör att man svänger lossnade. Eller egentligen hade jag massor med tur, de hände nämligen då jag stannade in vid triangel för att köra upp på större väg.

Nu blir det att åter igen cykla till arbetet

Mitt garn har kommit

Nu måst jag bara slänga på mig lite kläder och skutta iväg till posten. Fick just avin. Jag vill sticka NU, känner inspirationen flyta.  Får se bara om jag hinner. Måst först till posten och hämta ut paketet, sen skall jag till stallet en sväng, lämna ut min symaskin till stallskötaren så hon kan sy in sitt täcke. Skall även köra in henne till stan, till hästbutiken så hon får handla nått.  Tillbaka till stallet, hem och äta och sedan arbete 14:40. När skal jag hinna sticka nu då.


Hej igen

Har varit hem till föräldrarna sedan i onsdags på kvällen, därav inget bloggande. Var kul då vi alla var hemma får en gångs skulle. Både syrran och brorsan var där. Hon bor 4h tågresa hemmifrån, bordern 4h med flyg. Själv har jag 1,5 h bilfärd hemmifrån. Eller hem hem om man säger så. Lite knölig blev natten. Finns bara två gästsängar där, och iom att jag kom sist fick jag ta soffan i vardagsrummet. Inte så bekvämt, men helt ok. Dock är den kanske lite smal, är ju van att breda ut mig ensam i min 160 cm säng

For direkt till stallet, tänkte inte göra nått speciellt idag, utan snarare beta lite med hästen så att hon vänjer sig med gräs. Men så kom en på att om vi sku fa ut och köra med min häst. Har ju varken sele eller vagn, men hon hade sele, och fixade vagnen. Lite skrämmande i början kändes det. Har ej kört på 6-7 år, och aldrig min egen häst.

Men hon är ju tryggheten själv. Två gånger korsade vi 80 väg. Möte med traktor, vägen var så smal att vi knapt rymdes båda. En bildåre och en mc dåre körde om oss med bra fart och mycke ljud utan att hon ens blinkade. Men JOGGAREN, då blev hon rädd. Han kom springandes bakifrån, så hon hörde honom ej. Mycket lugn o stabil häst har jag nog i alla fall. Och pigg och glad var hon hela tiden, märks nog att hon gillar att köras

Hur skall jag få bort tejpen?

AJ AJ  AJ. Måst ju nu som då tejpa diverse leder så de hålls på plats. De smärtsamma är att ta bort den. Försöker ta bort den som har stött upp armbågarna nu. Vaxade armar får man på köpet. Tänkte de skulle ha losnat i duchen i går, men inte. Så nu blir det att panikbortdra den innan arbetet idag.

4 st bitar på 2 cm i bredd, som går ett varv runt armen. Inte skönt.

Nästan så de känns bättre då man skall dra bort från knäna, trots att de oftast tejpas med 8-12 bitar/knä

Modig idag

Kom just från stallet. Tycks vara svårt att komma sig därifrån. Började ju hjälpa till med kvällsstallet, så då tar de förståss en stund. Men de var ju inte de inlägget skulle handla om

Utan, jag har hoppat med min lilla häst. Mycket modig, jag är nämligen rätt skrajsen för hinder. Har inte hoppat sen i Oktober på en kurs, och har inte hoppat högre än 40 cm de senaste två åren.

Vi började lugnt och försiktigt. 3 st krysshinder på 20 cm. Lagom högt och bra tyckte jag. Sen började min medhjälpare höja.  Först till 40 cm, två hinder, och så ett på 60 cm till slut. Dock tog det ett tag innan ja kom över det, mycket gnäll på vägen. Men över kom jag, och alla är ännu i liv.



Lina i hagen 2009

Dödsmisshandeln?

Satt just och läste egenom den lokala tidningen på webben.  En av mina föredetta lärare hade dött, ev misshandlats till döds.  Usch säger jag bara.  Kopierat följande från tidningen, men ändrat lite i texten med hänsyn till anhöriga

48-årige kosthållsläraren hittades vid 2-tiden natten till måndag svårt skadad i centrum. Han dog på sjukhus. Polisen utreder saken som ett dödsfall men utesluter inte att X blivit misshandlad.
X hittades av förbipasserande liggande på gatan. Han var då medvetslös men vid liv. Han hade svåra skallskador.
Han fördes till sjukhus och transporterades vidare till  universitetssjukhus, där han avled.
Polisen i Jakobstad vet i detta skede inte vad som hänt X eller vad han gjorde tidigare under kvällen.men tagit



Beställt härligt garn

Jag är väl ända som kommer på att jag vill sticka mitt i sommaren, fast som dagens väder ser ut så kanske de inte är sommar

har beställt härligt Sirdar Big Softie. Hittade en sån fin tröja i ett gammalt nummer av Allers som jag fick av mamma. Får se om de lyckas, borde ju gå rätt snabbt då de skall stickas med stickor nummer 10




10 sådana nystan väntar på mig, men jag har beställt muffinsbrunt

Har igen stigit upp för tidigt

Skönt att inte behöva stressa i alla fall, skall inte på jobb förens om 20 min ännu. Har ätit en god frukost, hunnit fixa till mig, lägat på sängen och slappad (dålig ideé, tänkte somna)

Dagens tråkiga var att jag fick inse att min locktång håller på att ge upp.  Men den börjar ju nog ha 6-7 år på nacken nu.  Nå, får ju en orsak att shoppa på semestern då.

Vädret är ruggigt där ute, blev att plocka fram en fleecetröja, mjuk och gosig. Samt full med katthår.

Lugn dag på jobbet.  En morgonsysslorsklient (påklädning, frukost och bädda) en som skall ha ny blöja, en i duchen och så skall vi tvätta fönster.  Måst kommia ihåg att lägga på ett plåster på mitt lillfinger, en häst var och drog lös halva nagelbandet i går, känns int så bra idag kan jag säga.

Hur får man en berömd blogg

Man skall väl hitta sin egen nich har jag förstått.  Men hur hittar man den då. Börja provosera en massa, klanka ner på andra?

Fota sig själv med mer eller mindre kläder på kanske. Berätta om mitt avelprogram för avelsfiskar (den blir dock ganska kort, är bara att plocka bort alla manliga platyfiskar)

Eller skall ja börja skriva om hur mycket jag önskar mig en chanel eller pradaväska. Kanske de då uppmärksammar mig och skänker en till mig.

Sen har vi ju mina inredningstalangern, vist var de så de var. Fantastiksta bilder på min underbara lägenhet, min välstädade garderob, som bara innehåller märkeskläder.

Och så kan jag ju börja berätta om mina sjukdomar. Men då blir de nog bara klagovisor, så de struntar vi nog i.

Jag kan ju alltid börja springa runt på en massa kändisfester och bli fotade med dem

Men seriöst (finns en viss gnutta ironi i detta inlägg) Vad fångar era intressen, vad tycker ni om min blogg så här långt.  Vill skriva för den stora massan, men med bara 20 inlägg så långt så behövs lite mera inspiration

Ett liv i smärta

Föröker leva ett vanligt liv. Skratta och vara glad. Oftast går de bra, men sen kommer de jobbiga perioderna.  Då man ej vet vart man skall ta vägen.  Det tar ont att stå, att sitta. Svårt att ligga bekvämt.

26 år, men känner mig som 50. Värk i fötter, knän, höfter, rygg, axlar, armbågar, handleder, fingrar, nacken. Sällan allt på en gång, men ofta några grupper åt gången.  Ständigt vara trött.  Läkarna misstänker eds, men har ej ännu någon diagnos. Finns inget bot, bara att leva med

Var idag ute till flygfältet, stod upp i 2 h, de gav genast tillbaka, nu vill ej höfterna vara med mera.  Förra årets minisemester, 4h i tåg och 2 h i flyg.  Obekväma sängar och mycket promenader på stan. Gick åt ett paket värktabletter på 3 dagar.

Är detta ett värdigt liv? Egentligen bör jag ju inte gnälla, finns ju många som har de värre. Tyvärr är jag en sådan som biter ihop, trots smärta. Vore kanske smartare att låta bli, att erkänna att nu går de ej mera.

Söndag morgon

Har tagit en ordentlig sovmorgon idag, för att vara mig. Steg upp kl 9. Skönt att kunna sitta vid frukostbordet, äta i lugn och ro samt hinna läsa alla tidningar. (fast två är inte så många) Kröp sedan tillbaka i sängen och läste en stund.

Vackert väder idag, kanske man skulle passa på att ta en tur på cyklelänken jag hittade i går. Otroligt vacker natur, och nästan mitt i stan, HUR har jag missat den.  SKall fösöka få igång den vanliga kameran oxå, så jag kan visa er lite bilder sedan. Den lilla kamrena har börjat bråka, och systemkameran är kanske lite för stor att ta med sig på moitionsrundan.

Sen blir de väl att vänta på att jag kan hämta min bil, som ÄNTLIGEN är färdig. Får väl nog ta och erkänna att jag är rätt beroende av den.

Skolavslutning, är alkohol ett måste då

De flesta skolorna här har haft dimision idag. Och redan nu samlas ungdom vid stranden. Kassarna klirrar av all medhaven alkohol.  Största delen är verkade vara minderåriga. De äldre, myndiga, firar ju oftast på restaurang och krogar.

Men hur skall man reagera när man ser minderåriga med alkohol, tycker själv att de är rätt osunt, speciellt när de rör som om 14. Oftast rör dom ju sig i större klungor, så att ingripa känns inte alltid så säkert.

Varför är just skolavslutningen så start förknippad med att de skall drickas. Såg dessutom flera föräldrar som körde sina minderåriga barn till dessa strandfester.

Mys i soffan


Winnie och Nelson myser i soffan


kan man vara sötare

Inte min dag

Hade problem igår med mitt kontokort, de ville inte ge mig några pengar. SÅ tyvärr fick jag då inte heller ut min bil från verkstad.

De ringde dock idag från verkstaden och sa att jag trots allt får hämta bilen idag, räkningen lägger de i bilen. Ordnade skjuts och fick äntligen hämta ut bilen, varit utan sen i måndags på kvällen. Visserligen har jag fått låna mammas några dagar.

Var dock ej riktigt nöjd med arbete, eller snarare rätt förbannad. Vi åkte iväg, men slapp bara 2 ynka km, sedan fick jag ej i nångon annan växel mera, bara 1:an funkade.  Blev att ringa på nytt, de lovade hämta bilen under dagens lopp. Nyckeln returnerade vi genast.

Blir att fortsätta cykla nu då

Ankkaa tipsar

Tänkte tipsa er om två produkter som har kommit för att stanna i mitt badrumsskåp


Mary kay´s 2-in 2 Body Wash & shave
Nivea intense Repair

Mary Kays Body wash kan användas både som vanlig body wach, men ett stort pluss är att den även funkar som underlag då man rakar benen. 2 i 1. Doften är underbar. Dessutom är den otroligt dryg. Har ännu halva kvar, inköpt i november (skulle finnas mer om ja inte råkat glömma sätta fast korken ordentligt) Nakdelen är priset, pluss att den bara går att köpa via Mary Kays konsulter

Niveas intense Repair är en fantastiks hårinpakning. Brukar fösöka anväda den en gång i veckan.  Lätt att använda. Man masserar in den i håret efter schamponering. Sen skall den sitta i 5-10 min o så sköljer man bara ut.  Vips får man ett mjukt och vackert hår

En vacker morgon

Det visar redan 20 grader på köksmetaren. Det tänker jag tro på, spelar ingen roll att den ligger i solen.  Och en mycket viktigt sak idag är att solen skiner. Blir att cykla på arbetet idag, bilen ännu på verkstad. Ibland skulle man nog vilja ha ett kontorsjobb, kommer att bli ca 15-20 km innan jag är klar idag.

Men nu gäller de bara att hitta några lämpliga kläder för dagens projekt, och sedan starta.

Dagens middagsrecept: Lasangette



Detta behöver du för 4 pers
  1. 400 g köttfärs
  2. 200 g lasangetteplattor
  3. 3 msk mjöl
  4. 2 msk pizzakrydda
  5. 1 tsk salt
  6. ½ tsk peppar
  7. buljongtärning
  8. ca 2 msk tomatpure
  9. 3 dl vatten
  10. 4 dl mjölk
  11. 1 dl ost
Värm ugnen till 175 grader

Bryn köttet


Tillsätt tomatpuren


Blanda i kryddorna och
mjölet


Rör ner vattnet och låt allt koka
samman

Tillsätt mjölken. Låt koka nån min


Blanda samman plattorna och
köttfärsröran. Sätt in i ca 30 min

NJUT

Jobbar med min blogg

Nu börjar snart min header vara som jag vill ha den. Nöjd över att ha fått dit bilden i alla fall, de har tagit 3 dagar att klura ut HUR jag skall göra. Ganska direkt fick jag nog dit en provbild, men storleken blev fel.

Nästa projekt blir att jobba med texten i header, fick bara hälften i rätt färg i dag. Men min lunchpaus börjar vara slut, så får ta itu med det senare

Hyra en soffa

Funderar på om man vågar göra det, åka hem till en okänd person och sova över. Var just inne och tittade på den internationella (?) sidan för soffuthyrning.  Lyckades dock bara välja land, och ej specifik stad. Det som jag dock lade märke till var att av 10 personer som lånar ut, fick jag upp 8 killar.  Inget ont om de, men som kvinna känns de inte riktigt 100% säkert, speciellt inte som ensam kvinna.  Eller så är jag bara lite paranoid

Får man bli arg på en dement person?

Jobbar inom åldringsvården, hemma med åldringarna i deras hem. Många har olika grader av demens och liknande sjukdomar

Tålamoden sträcks många gånger, och här om dagen tänkte bringaren rinna över. Skulle handla åt en dam. Dock fanns ingen färdig lista på vad hon behövde och kylen var tom. Försökte be henne om hjälp, önskemål om vad hon ville ha. Det ledde till att hon sprang mellan kylen och skåpet och tittade, har jag socker, har jag mjölk. De 10-15 första gångerna går an, men när vi 30 min senare ännu inte fått till nån lista började jag tröttna.  Skrev helt kallt ner vad som var slut och handlade efter eget huvud. Detta var en klient som jag ej besöker så ofta, så hade ingen aning om vad hon gillar eller ej

Vet att det är en sjukdom som de ej själva kan rå på, men ibland tar tålamodet slut. På samma gång känner mag dåligt samvete över det

Hur skall jag krympa min häst?




Fick Hööks sommarerbjudanden idag. Hittade detta underbara täcke, perfekt till mitt sto. Tyvärr gick de bara upp till storlek 125, och vi behöver 145.

Så hur skall jag nu på bästa sätt krympa min häst två storlekar, tvätta i varmt vatten kanske?  Eller så får jag köpa en ponny nästa gång, de finns ju så många underbara saker till dem



Bilden tagen från hööks hemsida

morgonstund har guld i mun

Vaknade lite onödigt tidigt idag, hunnit vara uppe 1½h redan, ½ till innan jag skall till jobbet, dagens ilandsproblem

Solen skiner från en blå himmer och tempen är på stigande, så vad kan ej bli bättre

kommer att behöva en nackkrage

Har ju lånat mammas bil nu, och den har något mer effektiva bromsar än min lilla golf. Så i varje korsning försökte ja bromsa in mjukt och försiktigt. De blev ett enda skuttande, var inte alls berädd.  Säkert mycke hälsosamt för nacken.

Men alla tanterna på jobbet tyckte att jag hade en så fin bil idag, den var ju röd. Och att min mamma måst ha en bra försäkring då hon låter mig köra den.

Hoppas att den egna blir snabbt klar nu, skulle ringa på torsdag.

Dyrt med bil

Golfexpressen har börjar läcka olja, och inga små mängder heller. Köpte i lördags 1 l att fylla på med, den var slut på måndag. Visserligen har den hela tiden läckt lite, men nu var de bara att inse att de inte går mera.

Lyckades få in den på värkstad tills idag, förde den i går med en manligt vän. Kommer att bli en dyr historia, för vem kunde tro att ett oljeläckage skulle leda till att man måste byta kopling.  Men tydligen så var de så att man måst ha bort koplingen för att komma åt, o då är de lika bra att lägga in en ny, vilket inte skadar på en 15 år gammal bil.  Desto mer kommer de att skada min ekonomi.

Som tur har man en snäll far, som lovade att hjälpa till.

Blir att låna mammas bil nu när hon bor här hos mig, hoppas att den går bra, den är en aningens nyare än mig, tex så startas den med en startknapp, huga. och ingen handbroms, som på en vanlig bil.

RSS 2.0