Borde göra

Sista maskinen tvätt på gång nu. Samt sista diskmaskine, måste ju diska allt som jag handlade i går.  Borde även stryka förra veckans tvätt, den ligger tyvärr ännu i sina påsar.

Så var det även städdag. Om jag orkar, tur att de regnar i alla fall.  Rena lakan har ja lyckats med i alla fall. Och så skall bilen städas och fotograferas, har en spekulant på den. Och en sväng till stallet i kväll.  Trodde att helgen var vilodag.

Konstige egentligen, trots att jag har semester så känns helgen helig i alla fall, man vill inte göra nått extra då

Ett besökt till ikea senare

Märkte första missen redan 20 min in på resan, min shoppinglista låg kvar hemma på bordet. HUR skulle det nu gå.

Vädret var varmt, tur att vi hade ac i pappas bil, behagliga 23 grader inne. Tog nästan 3 H att köra de 20 milen, puh. Kom fram först halv 3 på eftermiddagen, vilket var i senaste laget.

Pappa var inte såå förtjust, varvade stället rätt snabbt.  Mamma, syrran och jag tog destu mer tid på oss. Och de blev en hel del saker som kom hem. Mest köksprylar, bla en mjölsikt och 3 brödformar, så nu skall de bakas här. Fyndade även ett litet databord som skall ställas i gästrummet. Eller de står redan där.

2 h tog det för mig att skruva ihop eländet. Samt en skål popcorn och en nektarin. Att nått som inte kostar mer än 200 kr kan ha så många delar. Dessutom råkade jag sätta några på fel ställe, så fick börja om några gånger.

Men NU står de där i alla fall, och tusan den av mina gäster som INTE kommer att använda det

Redan vaken

somnade inte förens efter 2 i natt. Låg vaken och bara vred mig. Alldeles för varmt. Kom en liten åskskur, men den hjälpte inte så mycke, är så otroligt fuktigt. Småjobbigt att sova. Dessutom hade jag ätit eller drukit nått olämpligt, så hade lite smått halsbränna. De fick jag i alla fall bot på med hjälp av lite mjölk. Vad skulle man göra utan google nattetid.

Vaknade dessutom just.  Har sovit ca 5 h i natt. Väntar på att kära mor och far skall höra av sig, vill skall till Ikea idag. De sa att de skulle starta tidigt, men vet ej hur tidigt, tar ju ändå ca 1½h för dem att köra hit. Bara att vänta o se nu då.

Äventyr i skogen

Kom helskinnad ut ur skogen idag. Kämpade med miljontals mygg, kommer att bli en rolig natt.

Har plockat blåbär idag. Nästan mitt i centrum. Eller vid ett motionsspår, växer jättebra med blåbär där om man aviker från själva spåret. Bra för mig som är rädd för skogens alla djur. Här var de fridfullt, men man kunnde i höra trafikens brus på avstånd. Nä vadå stadsmänniska.

Lite onödigt varm var det dock. Svetten bara rann, men höll ut i ca 1½h. 2 liter bär fick jag ihop, 1,6 är nu rensade och satt i tomma smörpaket.  En mycket bra prestation av mig, har noll tålamod med att sitta på en stubbe och plocka bär.  Och att rensa dem sen. pust.  Snart klar i alla fall

Åka på kändsifest

Vore inte de kul, att kunna mingla runt med alla kända personer. Äta gott och få med sig en goodiebag hem fylld med saker.

Testa de nyaste ställena, se de senaste filmerna före alla andra gör de.

Kanske man skulle göra nått galet så att man blev känd, många tycks inte ha gjort så mycket för att ha den statusen de har i dag.

vinn en Megan Baseball Jacket

Jennahuttunen lottar ut en Megan Baseball Jacket. Finns i fyra fäger, så välj din favorit och lycka till



Vinn choklad

Maxiander
lottar ut 5 st chokladplattor till tre lyckliga vinnare. Mums




Så var dagens arbete avklarat

Har varit och handlat mat för resten av veckan, så slipper man det besväret. Lyckades till och med handla rätt billigt idag, ca 300 kr blev det totalt.

Allt uppackat och lagt i kyl,frys och skåp. Handlade även en påse ärtor på vägen ut av en ung försäljare. Så nu äter jag (och katterna) ärtor. Dvs jag äter dem och katterna sprider ut ärtskidorna över hela huset. Tydligen blir de tråkigta efter en stund, då de måst komma och hämta en ny skida. Ja se katter.


Vilket åskväder det var i natt

Vaknade 2:30 av att de muldrade, gick upp och drog ur alla sladdar. Tillbaka till sängen, stod en stund vid fönstret och tittade. Tyvärr var åskan så långt borta att man inte såg så mycket, men ca varannan sekund blev himlen ljus, men man såg inga blixtar. Konstant muller hela tiden. Rätt mysigt om de varit närmare. Gillar att sitta och se på blixtar, räkna hur långt bårta åskan är.

När de inte blev nått mer spännande kröp jag ner under täcket. Hörde hur regnet slog mot fönsterrutan. En timme senare hade de hela nästan helt ebbat ut.

Hoppas på flera ordentliga åskväder i sommar, gärna dagtid.

Inte som de som jag och ett ex råkade ut för för två sommrar sedan. Vi hade åkt iväg för att titta på en bil, 12 mil bort. Hela vägen hem sedan följdes vi av ett åskväder, men mörka moln och stora blixtar. Som tur var han regnet aldrig i kapp oss

Duktiga mej

Känner mig jätteduktig nu. Har för första gången på säkert två år varit ute och joggat. Och det gick super, men lär ju knappast kunna gå i morgon sedan. Sträckan var kanske 1-1½km och jag sprang nästan 90% av den. Känner mig superduktig.

Gjorde dessutom två missar, ett hade just ätit två smörgåsar och så hade jag ett bar dåliga gympaskor. Hoppas att energin och inspirationen fortsätter, så att man kommer sig ut flera gånger.

Mest nöjd är jag att kondisen faktist räckte till. Har inte tränat nått alls på riktigt på nästan ett år, inget gym, promenader eller dyligt. Så tydligen får man rätt bra kondis av arbetet, samt att hålla på med hästen. Roligt, för jag har aldrig varit typen som joggat, orken har tagit slut efter 2 min och sedan står jag bara och kippar efter andan. Troligen så har jag sprungit för hårt.

Sedan hjälper säkert astmasprayen också till rätt bra tror jag, för nu får jag luft. Inte blodsmak i munne förens de sista 500m, vilket känndes skönt. På slutet spranga jag dessutom ett kvarter och gick ett kvarter.

Så, hur länge tror ni att de tar innan jag orkar springa hela sträckan. Tänk dessutom att de var ca 24 grader varmt ännu

Tävling

Millah har som vanligt en tävling på gång. I sammarbete med Eko princess lottar hon ut produkter av märket Essential Care.



Lemongrass hand and bodywash

En krämig och hudvårdande duschkräm, helt baserad på ekologiska ingredienser, som låter dej svepas in i ett rikt lödder. Doften kommer från ekologiska oljor av frisk citronmyrten och ett stänk mynta som vårdar huden och lyfter sinnet. Med en bas av ekologisk aloe vera, biodynamisk ringblomma och kallpressad olivolja ger Lemongrass Hand & Bodywash huden vård och omsorg på djupet. Det rika löddret ger en härlig, lyxig duschkräm som även är lämplig som raktvål.
Den friska doften passar både män och kvinnor.
Vegansk produkt i praktisk pumpflaska.
Relaxing body oil
En ljuvlig massageolja att använda både för massage och
som återfuktande hudvård efter solbad eller dusch.
En aromaterapeutisk djupavslappnande blandning av rena eteriska oljor
av lavendel och ylang ylang i en näringsrik bas av kallpressade
oljor av oliv (extra virgin) och kokos.
Lip Silk
Ett näringsrikt ekologiskt läppvårdsstift av bivax, sheasmör, kokosolja och essentiella oljor, valda för sina skyddande egenskaper.
Stiftet ger läpparna mjuk, fuktig glans och mjukhet.


Full rulle idag

Pust, kom just hem, har varit full fart hela dagen. Kl 11:30 susade jag till stallet för att hämta stallskötaren, vi skulle ta en heldag på stan.

Första stoppet blev på vet. kliniken. Hennes 11 veckor gammla valp skulle vägas, och få maskmedel.

Sedan till en jättebra lokal djurbutik, vovven fick komma med in, behövde nytt halsband.  Och så klart måste vi ta ett varv via hundgodishyllan. Som att handla godis med ett litet barn.  Passade även att smita in till Jysk, eller jag och valpen fick snällt vänta på utsidan. Ett nytt skrivbord inhandlades, hon var en aningens optimistisk hur stor bil jag har. Efter mycket om och men knölade vi in det i min golf.

Nästa stopp, hundbutik nummer två. Nu säng till valpen, som även valde ut lite godis åt sig, i ett obevakat ögoblick nappade han åt sig två hundben och började gnaga på dem. Bara att se glad ut och betala, tur att de inte är min hund.

Dags för mat, magen kurrade ordentligt nu. Blev ett ät så mycket du orkar pizza/pastaställe, hela 3 pizzabitar klämde jag i mig, och glass till efterrätt.

Snabbt varv in till frissan. Sedan hem till mig då naturen kallade. Katterna blev inte så glada, vovven destu gladare, smaskade i sig all deras mat.

Då var de bara Lidl kvar, här handlade till och med jag nått, ett klösbräd till katterna som skruvas fast runt ett förn, hankatten håller på att klösa sönder en betongvägg.

Tillbaka till stallet, mockade boxen och rättade till hästen täcken, vissa får inte på det rätt, så de hängde rätt mycke på sned

Nytt rekord

Vill ni hjälpa mig att slå nytt besöksrekord för min blogg ännu i kväll. Är redan uppe i 17 st. Och de kan inte alls ha nått att göra med att jag har haft tråkigt i kväll och länkat till en massa tävlingar, nej inte alls.

Så, kommer de ännu några in och tittar här i kväll. Lämna gärna en kommentar så att jag sen kan komma över till DIN blogg och hälsa på.

Men nu blir det nog sängen, trött som tusan, skall gosa ner mig med en knasentidning tills jag somnar

Vinn en parfym

Beaty by Tanci lottar ut DOFTEN LUSCIOUS PINK by Mariah Carey(30ml)

Vinn en helårsprenumeration

Dedlina lottar i samband med tidningar för dig ut en helårsprenumeration på valfri tidning.  Själv önskar jag mig matmagasinet



Goodiebagtävling

Millah har igen en goodiebagtävling som man inte vill missa. Hon har plockat ihop en kasse till oss som hon nu lottar  ut




Bloggtävling

Hos Shoppaholly hittade jag denna tävling. Vem  behöver inte nya underbyxor.


Dagens bloggtävling

Hos Tårtspecialisten hittade jag en söt tävling, där man kan vinna ett rosa förkläde med matchande hanskar. Så otroligt sött och feminint


Middagsbjudningen som blev ett fisasko

Ibland vill de sig inte bara. Skulle bjuda över en vänn på lunch/middag (vad tusan är de som man äter nu?)

Tänkte laga nötkött i rödvinssås, som en gryta. Skall koka i ca 2h för att bli riktigt mört. Tillsatte rödvinet. Maten smakade apa, mist sagt. Lät de koka att tag till, smaken blev lite bättre, men inte bra. Sprang iväg till närmaste butik och handlade lite grädde. Räddade grytan, men den blev ingen jättehitt. Men ätbar i alla fall. Köttet var mycket mört i alla fall

Viste att de inte skulle bli nån bra middag, han tittar i grytan och säger, finns de int nå mer. Suck, vad skall man göra då. Mätt blev han i alla fall.

Sen funderade han vad de blir till efterrätt. Jag hade inte lagat nån efterrätt. Suck igen. Som tur var fanns de lite jordgubbar kvar och vaniljglass i frysen. Nästa miss, jag  började skiva jordgubbarna UTAN att ha tvättat händer. Ett tips, umgås inte med männsikor med basillskräck.

Här tog middagen slut och han klampade hem, sur som en ättika.

Men jag har ju en skål jordgubbar kvar åt mig själv nu då, man måste ju se nått positivt i det hela

Konsten att sälja en sadel

Inte de lättaste nej. Hade ut den på prov idag till en kvinna och hennes dotter. Första kommentaren, den var inte i så bra skick som jag trodde. Nähä, sadeln är ca 4-5 år gammal och i syntet, dvs den slits på ett annat sätt en en lädersadel.

Provridningen gick i alla fall bra, hon och dottern var nog intresserade, skulle fundera under dagen. De skulle även prova en dressyrsadel. Kanske inte de mest optimala, då man vill ha en skogsmulle häst, men de sa jag inte.

Sen började vi diskutera priset. Jag begär 2500 kr för sadeln, den är mer värd, men vill bli av med den. Då berättar damen att de köpt en bra sadel för 1000 kr. Jaha, tittar på sadeln och den är värkligen en budgetsadel, av en modell som inte passar nån häst alls. nypris på den ligger på ca 3500 kr.

Så nu vill damen ha min, rätt märkeskända sadel till samma pris som en med dålig passform som är svår att bli av med.

Nå, de skulle fundera under dagen om de vill ha den eller inte

Då kroppen bara värker

Lider av kronisk värk i kroppen, utan att läkarna hittar nått. Finns vissa misstankar om EDS Tyvärr så orkar inte läkarna gå till botten med det, utan jag lämnas vind för våg. Borde rycka upp mig och få en diagnos, lär ju knappast bli bättre, och utan diagnos blir jag inte bättre

Tycker ju själv att kroppen borde vila nu när jag har semester, och att den då skulle få återhämta sig. Men nej, har inte haft så här ont på flera månader. Man blir galen minst sagt.

Armbågarna värker, axlarna värker, samt höfterna, ingen vila hjälper. Vet inte hur jag skall avlasta höfterna, så att de skulle reda upp sig. Sitta tar ont, ligga tar ont och de gör ont när jag står.

Har gett upp och böjrat knapra i mig voltaren 75 mg, får hoppas att de hjälper. Ibland gör de det och ibland inte.

God morgon

Tycks inte riktigt vakna i dag, trots att jag gick och lade mig i rimlig tid i går. Lite före 12 i natt släkte jag lampan, har sovit till 9:30 idag. Tydligen är det jobbigt att ha semester, eller vad det kan bero på.

Funderar på om man skulle bege sig ut i skogen och se om de har kommit upp några blåbär ännu. Börjar vara dags att hamsta inför vintern nu. Gillar att ha frysen full med bär, blir så otroligt gott att blanda med yogurt sedan på morgonen.


Tjäna pengar på din blogg

klicka på loggan här under, så kommer ni till en sida, där man kan tjäna pengar genom att göra reklam på sin blogg

Frossle.com

En kall dag på stranden

Vädret såg så inbjudande ut på morgonen, så jag packade en picknickväska (läs plastpåse) med strandgrejor och cyklade iväg. Ibland är de bra att ha sen sandstrand 5 min cykleväg hemmifrån.

Stranden var folktom, och jag förstå varför. Hu vad kallt det var, riktigt nordlig vid. Hittade dock en plast i lä, så totalt blev de nog nästan 1½h på stranden. Med mycket huttrande.  SKall man vara fin får man lida pin brukar de väl säga.

Så skippar nog planen på att tillbringa hela dagen på stranden idag. Börjar snart vara dags att värma lite lasange, och sedan kanske en tur in till stan

När bokstäverna inte vill vara med

Man borde kunna stava allting rätt när man är 26 år gammal, eller? 

Tyvärr lider jag av dyslexi vilket gör att bokstäverna inte alltid gör som jag vill. Vist, man har lärt sig hur de skall se ut, men ibland går de i alla fall inte. Svenskan börjar man behärska, men be mig inte läsa nått på andra språk, de bara inte går.

Har hela min skoltid kämpat och kämpat, skolarbetet påverkas mycket när man inte kan läsa styckena.  Högläsning var ett av de värsta man kunde ha.

Tycker inte heller om att fylla i en massa blanketter, då de tar så lång tid, och ofta står de nån och väntar på att man skall bli klar

Trots detta är jag en riktig liten bokmal, älskar att läsa. MEN de får inte vara för liten stil, eller fullt med konstiga ord, faktatexter eller liknande.





Vinn lyxig Italiensk Goodiebag

FATTYBOM lottar ut en lyxig goodiebag från Italien, som innehåller lite smått och gott. Så ta chansen och var med


Min sko på Nelly

Rösta gärna på min skodesign på nelly
Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!


Ett vackert hår

Vet inte om det bara är jag som är petig, men har haft otroligt svårt att hitta en frisör som jag är nöjd med på sista tiden. Innan hade jag en fantastiks, hon fick alltid fria händer och resultatet blev toppen.

Sedan flyttade jag, och hon drabbades av canser. Har prövar många i här i stan, men inte hittat nån som fallit mig i smaken. Jag ger dem bara en chans, blir det ej bra så byter jag.

Det roliga är att jag alltid lyckas få samma frisyr, oberoende av frissör, tydligen finns det bara en standardklippning för mitt hår.

Testade igen en ny i fredags, hittade ett nyöppnat litet ställe, och blev faktist rätt nöjd. Vist, fick bråka lite innan hon lagade slingorna, ville ha blonda sommarslingor genom hela håret, alla lager, medans hon bara skulle ha lagat i de övre lagret (fult tycker jag) Har alltid laga slingor genom hela håret. Fick som jag ville

Även klippningen var bra, var rätt nöjd med längden, så där tog hon bara topparna, medans de klipptes ur ganska så ordentligt, har otroligt tjockt hår.

Så, kanske jag går dit flera gånger?
ForHair.se

Skjut inte upp bekymmer tills i morgon

Red ut allt idag. I morgon kan det vara för sent.

Har du bråkat med nån, vänta inte,  lös era problem i dag.  Spara inget till morgondagen, en olycka kan komma plötsligt. Lätt att ångra sig när allt är för sent, när personen inte mer finns ibland oss.

Många gånger tänker man att de hinner jag sen, vi har flera år på oss. Men plösligt så händer det, och man kan inte längre reda upp det.

Stilla ditt samvete idag

Akuta dvd problem

Vet inte vad som hände. Satt och tittade på navy ncis, nybeställd skiva. Plötsligt hakar bilden upp sig, på samma sätt som den kan göra om man inte har i antensladden ordentligt till tv.

Så blev allt svart, och den gick över till tv mode. Startar om och spolar fram filmen. Den stannar på samma ställe nästan. Sen går de inte att göra nått alls. stänger av dvd, lägger på den tillbaka. Försöker mata ut skivan. Ingenting händer. Svart i rutan, brukar annars visa Tv innan dvd startar upp.

Testar att lägga i gång Vhs (har en kombinerad LG) kasetten går att få ut, men går ej att lägga i vhs läge.

vad skall jag göra?

För nu kan jag inte se slutet på programmet, och jag får inte i gång dvd.

Slappa dagar

Behöver jag säga att det är skönt med semester? Har inte planerat in nått (eller nu ljuger jag, skall på "familjeresa" till ikea nästa fredag)

Bara slappa, sova länge och  njuta av vädret. 16.8 är jag till baka på jobb.  Målet innan dess är att bli så brun som möjligt och läsa så många böcker jag bara hinner.  Nu är jag tyvärr inne på en rätt trist bok, men jag SKALL läsa ut den, har redan kommit halvvägs.

Klicka här

Här kommer några besökvärda sidor

ForHair.se

The slanket

Saray.se




Frossle.com

Goodiebagtävling

tävlar om en goodiebag hos therese sundin fyllt med en massa smått och gott.

Skriv gärna att det var jag som tipsade er om tävlingen.


Laddat med lite sol

Låg 1½h på gräsmattan i solen, mysigt och skönt. Jobbar på att få riktigt mycke färg under semestern i år, tur att det ännu är 3½v kvar.

Naglarna är på plats, lackade och klara, får se nu hur länge de kommer att hållas denna gång.

Borde börja fundera på nått i matväg också kanske, börjar vara lite hungrig. färsk potatis och köttbullar kanske?

Funderade ju om jag skulle orka cykla till stallet idag, men de börjar nog kännas lite väl långt. 14 km enkel väg. tåls att fundera lite på ännu

Nya naglar

Har just fixat lösnaglar för andra gången på 5 dagar. Den som man lagar själv. De vill inte hållas fast på mina fingrar.

Lagade i fredags, men de började lossa redan på lördag, igår hade alla utom en kommit lös, så nu lägger jag på nya. De är nu ditlimmade, och jag har klippt ner dem till önskad längd, nu skall jag bara fila ner kanterna och lacka på dem, så blir jag fin.

Sen blir det väl att sätta sig i solen en stund, borde sola lite, så att jag skulle bli jämt brun, är nu bara brun på en flcäk på ryggen

Om man skulle börja sälja telefonsex i stället

Behöver jag säga att jag är rätt trött på min sk ekonomi. Lever med näsan presic över gränsen. Inte måna 100 kvar efter att man har betalat allt. De skall man då leva på en månad. Eller som nu, när man inte får semesterpengarna i tid.

Visserligen är de självförvållat till stor del, mycket av min lön går till hästen, men visst vore de kul att ha lite mer. Jag bergär inte att att jag skall kunna åka utomlands flera gånger i året, eller köpa de senaste kläderna varje månad.

Utan snarare så att man kan unna sig nått nångång. Ha råd att äta spontant ute nån gång, eller gå på bio. Inte vända på precis varje lite slant

Väntar på att posten skall öppna

Fick just en lapp i brevlådan att mitt Navy Ncis paket har kommit. Tidiga postiljoner här idag. Så nu väntar jag bara på att posten skall öppna så jag kan cykla dit och hämta paketet. Beställde säsong 3-5 från cdon Snabb leverans denna gång. Beställde på onsdag och idag kom paketet, med tanke på att det var helg i mellan också

Annars så, inga pengar ännu på mitt konto, trist och tråkigt. Samt inga planer för dagen ännu, bara att vänta och se vad som händer. Tänker EV cykla till stallet idag. Har egentligen stallfri dag idag, men vi skulle ha nått möte kl 19 så de blir väl nog att ta sig dit.

Dagens bloggtävling

Finns hos millah

Hon lottar med hjälp av Lyxx ut ett valfritt resekitt.


Har designat en sko hos nelly

Har skapat en sko hos nelly.se

Röstningslänk finns på min bloggs framsida, fick tyvärr inte dit den snyggt, klantiga jag. Hoppas att många av er röstar på den


Och semesterpengarana finns på konto på måndag eftermiddag

De skall man ju ha FÖRE man åker på semester. Tydligen så hade bokföraren glömt att räkna ut hur mycket jag skulle ha, och hade själv åkt på semester. Skulle dock komma in idag och räkan ut vad jag skall ha. Lovade chefen.

Ännu finns det ej några pengar, undrar hur länge jag måste vänta. Vågar ju inte hitta på nått kul då man inte har några pengar. Man kan ju inte heller boka in nån resa, då man inte vet hur mycket man kommer att få.

Annars så har semester börjat bra

NU har semestern börjat

Nu har jag officielt semester. Skönt som bara tusan, men har inte riktigt vant mig ännu.

Har redan hunnit handla lite mat samt städa hela lägenheten, saknas bara lite dammtorkning i sovrummet.

Väntar bara på att en vän skall komma in med en grej som jag beställde då han åkte iväg på semester. Sen blir det att laga lite lätt lunch (råkade ställa mig på vågen i helgen) och sedan ut i solen

Vinn en rosa dator

hittade här en tävling hos pepeljung en tävling där man vinner en rosa Asus EEE-PC 1005HA


DEN skulle jag vilja ha, gillar allt som är rosa, och min dator håller tyvärr på att säga upp kontraktet. Håll tummarna för mig


Kan ett bröllop vara tråkigt?

Har varit hem till föräldrarna över veckoslutet och har inte hunnit blogga.

Var på min kusins bröllop, och måste ärligt säga att det var en av de tråkigaste tillställningarna jag har varit på på länge. Bruden var vacker, vit kläning, med röd urringning och en röd rand i ryggen.

Men själva festen. Först var de välkommsdrink till alla, alkoholfri cider *mutter* Visserligen dricker jag i vanliga fall inte så mycket, men på bröllop brukar jag vilja ha ett glas champange i alla fall.  Varmt som tusan var det, svetten bara rann.

Välkommsttal, 5 min tog det. Mat, älgköttsoppa, den var faktist rätt så god, mycket mört kött. Sen blev de paus. Efterrätt, fruktsallad. Paus. Lång paus, ca 1h.

Programmet inleddes. Bruden blev kidnappad. Brudgummen skulle hitta på 17 positiva saker om henne innan han fick till baka sin brud. De hade kört iväg med henne i bil. Paus i ½h innan bruden kom tillbaka.

Bröllopstårta. Paus 45 min. Program, vadslagning vad man trodde att temp skulle vara kl 23. Paus? åkte hem i detta skede. Kl var då 21.

De mest spännade som hände var att toaletterna blev stockade, tog 3h att fixa det. Smart med tanke på att det var närmare 30 grader, alla hade varmt och drack mängder med vatten, samt att man kunde köpa vin/öl för en billig penning.

Så, får man säga att bröllopet var tråkigt?

Kanske en aningens för varmt.

Puh, säg inte annat. Svetten bara rinner av mig, är ännu över 30 grader varmt ute. Kom en åskskur för nån timme sen som tillfälligt rensade upp luften, men nu är de nästan lika hett och kvavt igen.

Man skall inte klaga, hela vintern tyckte vi att det var för kallt och önskade oss sommarvärme. Och här är den. Skulle dock räcka med 25 grader.

Hästen hade haft de så varmt mitt på dagen att svetten bara rann av henne, som tur var togs hon in i stallet, där det var lite svalare.  Katterna vet jag inte vad jag skall börja göra med, raka dem kanske?

Hästens roligta cavalettiövning

Kan inte annat än skratta. Kom hem 22:30 från stallet i går så berättar idag i stället.

Vi hade lite cavalettiträning i går. Första omgången gick bra, fin trav över alla bommar, bra flyt. Lite trassel med avståndet på de två sista bommarna, de övriga var på ett steg mellan, de två sista med 2 steg mellan varje bom. Men vi redde upp det.

Sen höjde vi upp 6 av bommarna. Hinderstöd i varannan ända, så nu låg mitten på bommen ca 20 cm över marken. Den andra hästen vi hade med oss tyckte de var jobbigt att lyfta på benen. Han rev konstant allt.  Sen blev de vår tur. Tänk då dessutom att avståndet mellan varje bom låg på ca 1 m. Första varvet gick bra, fin trav och höga benlyft. Men så hände det. Min häst tyckte nog att de var för jobbigt att trava över alla bommarna, så hon galopperade.

Med tanke på att ett normallångt galoppsprång för henne ligger på ca 3m kan ni tänka er hur det såg ut. Samt  hur de kändes. 3 gånger kom vi över på det sätte innan vi redde upp det hela. Blev ju inte bättre av att ryttaren ligger dubbelvikt av skratt på ryggen

Kattkurr på lunchpausen

Hem en snabbis och slänga i sig lite mat.  Varmt som tusan idag igen.

Roar grannarna med att sitta och äta i bara Bh, har försökta smörja in min rygg själv, inte de lättaste kan jag säga. Känns lite bättre nu i alla fall, handlade hydrokortison 1% på apoteket, de skall väl kanske hjälpa.

Har fint sällskap här vid datorn, båda katterna sitter här med mig nu och kurrar

Off to work då

Jahaps, bara att börja fixa sig till jobbet då. Bara denna vecka kvar och sedan S E M E S T E R i 4 långa veckor. Gissar om ja längtar. Hoppas bara att solen orkar hålla i sig.  Fast idag ser de ut att bli lite regn. Skulle faktist inte sitta helt fel

Nu gäller det bara att hitta några kläder som passar min rygg, framförallt en Bh då. Fortfarande röd som en kräfta på ryggen. Har tydligen bränt mig lite i ansiktet också, snygga ränder efter solglasögonen

Bota solbränna

Autch. Har varit ute mellan kl 11-18 i dag.  Smorde in mig med solskyddsfaktor 50, men har missat lite ställen här och var. Bland annat på ryggen. Har nu en jättestor fläck där som är illröd och svider som tusan.

Vi smorde in den med helosan då vi kom tillbaka till stallet.  Men de svider redan. Och min vanliga insmörjare är ute på resa. kommer troligen att bli en rätt jobbig natt

Man skall inte planera in en ledig dag

Hästen fick medryttaren ta idag. Självt tänkte jag bara ta de lugnt, ligga på stranden och läsa en god bok. Äta jordgubbar med glass.

Det var planen i alla fall. Men nu är jag på väg och se på hopptävlingar tydligen. Kommer att bli en spännande resa. För vi skall även leverera en katt på vägen, samt att vi skall ha en hundvalp med oss i bilen.

Varmt väder har de lovar i alla fall, blir nog topp och kjol, så man får lite färg

En super hoppträning

Kom just hem från stallet. Hade hoppträning idag. De gick jättebra, hoppade en 60 cm bana 2 gånger, och vi rev bara ett hinder. Med tanke på att jag för 4 veckor sedan vägrade hoppa högre än 25 cm så känns de jättbra. Har haft hoppaus i nästan två år.

På förra stället som jag stod på så hade vi hopplektion varanna vecka och dressyr varannan. Men efter flytten har det blivit lite dålige med lektioner alls. Nu är det en tjej som hjälpet mig med hoppande ca 1 gång i veckan så nu börjar flytet komma tillbaka. Samt självförtroendet.

Fick låna hennes hoppsadel idag, oj vilken skillnad, trotts att ansattsen ibland känndes lite skum så satt ja perfekt.  Vi kommer att ta en bommträning på måndag också. För på onsdag skall jag iväg på min första hopptävling på 10 år. Och dessutom på "bortaplan" har annars tävlat klubbtävlingar i stallet, men de var som sagt 10 år sedan sist

Sattsar dock på 50 cm, de känns tryggt och bra, sådan höjd kan vi ta i trav om de så behövs

Hur skall ett biträde vara klätt

Gick in i en av stadens lite "finare" klädbutiker idag. Och blev rätt paff då jag såg hur biträdet var klätt. Urtvättat topp och minikjol. Stora synliga tatueringar. Otalt ointresse för kunderna.

I normala fall brukar jag inte bry mig så mycket, men jobbar man på ett bättre stället så tycker jag att man skall vara klädd för det också. Inte ta första bästa plagg i garderoben

Jakten på den perfekta klänningen

Som vanligt ute i sista minuten.  Skall på bröllop nästa lördag och har ännu inte hittat nån klänning att ha på mig. OCh tydligen så är jag rätt dyr i min smak, hittade ingen under tusenlappen som var riktigt vacker.  Antingen så är de i nått konstigt material som säkert kommer att klia och som man svettas i. Eller så ser de ut som en standklänning om den är i bommull.

En hittade jag som jag hängde undan, en en begerosa nyans, i spetsmönster. Helt ok, men kanske inte riktigt jag i alla fall.

Skor har jag i alla fall som tur är. Borde dessutom hinna laga slingor och klippa håret lite

Hände dessutom en rolig sak i provhytten. Jag fastnade i en klänning, tänkte INTE få den av mig. Den gick inte över huvudet, för där var brösten i vägen,  och den fastnade över höfterna.  Lyckades dessutom dra axeln halft ur led innan jag fick den av mig. Svetten bara rann, man kännde sig riktigt fresh sen

Konstiga fobier

Vi har alla lite konstiga fobier, mer eller mindre realistiska.

En som jag har är att gå barfota inne, klarar de bara inte, strumpfota går bra, men inte utan.  Inte ens hemma hos mig, där jag borde veta vad som finns på golvet. Eller så är de just därför.

En annan, som uppståt på senare tid, är att köra på motorvägen. Är helt övertygad om att bilen kommer att trilla i små bitar.  Kan ha att göra med att bilen inte varit i toppskick på senaste tiden

Och så kom det en valp

var med en kompis och hämtade hem en valp åt henne.  Färden startade kl 14 på söndag eftermiddag. Varm som 17.  Vi tog även ett snabbt stopp på IKEA igen. När vi kom förbi alla utställningar hade vi 15 min på oss innan butiken stängde. En filt och några stekpannor slank med ner i kassen innan vi rusade till kassan.

Lite smått sur blev jag då på henne. Var meningen att vi skulle övernatta hemma hos hennes föräldrar, som bodde 45 min från kenneln. Men hon hade inte meddelat att vi skulle komma, gissa om man kännde sig dum. Men de var snälla och gästvänligta i alla fall

Hemresan tog hela 8 h, mot 4 utan valp. Ännu varmare på måndagen. Ända som inte klagade var valpen tror jag. Vi hade med oss en transportbur, men där skulle den ha blivit kokt.  Så i stället fick den ligga på golvet på passagerarsätet fram.

Lite roligt att den faktist låg där hela tiden, förtom den sista timmen då den sov i min famn. Pigg och glad varje gång vi pausade. Rusade runt på gräsmattorna. Söt som tusan och jätteduktig.

Men tänkte få värmeslag. kl 19:30 stannade vi sista gången. Då visade tempen 31 grader i solen ännu. Pust

lite småkinkig känsla

Fortsätter med min tvättning.  Har kommit till den lite småkinkika avdelningen.  Tvättar sista maskinen iklädd pyamas och badrock. Inga problem om man har maskinen i badrummet, men jag tvättar i husets gemensamma tvättstuga.

Som tur är finns den rakt under mig, så de är bara en våning ner med trapporna.

Men lite busig känner man sig nog

Städhysteri

vaför kommer man alltid på i sista minuten att man skall städa. Dessutom är jag sådan att då jag reser bort vill jag ha de rent och städat när jag kommer hem tillbaka. SÅ nu skrubbas de för fulla muggar och tvättmaskinen går varm.
Nu är det dock jobb som gäller, kvällsskiftet, bara ja hittar en ren tröja, hem igen om nån timme och då fortsätter städningen.

SKall i morgon och hämta hem valpen som jag och min kompis tittade på för någon vecka sedan. Som tur är så övernattar vi hemma hos hennes föräldrar, är i alla fall 6h körning enkelväg.

Vart försvann cykelbyxorna?

90 tals fenomenet i glansigt tyg? Nu är de kanske inte riktigt det som jag är på jakt efter heller, men det är heller inte leggings jag vill ha.

Nu i värmer är de så otroligt skönt att ha kjol på sig, men i då jag arbetar inom äldrevården skulle de vara bra att ha nått under (mormorstrosor ner till knäna) för i arbetet uppkommer de en hel del sysslor då man klättrar, kryper och böjer sig hit och dit.

Skulle vilja ha nått kroppsnära att ha under kjolen, försöker vara anständigt och ha knälång, finns en del snuskgubbar bland klienterna. Nått som gör att man inte flachar allt man har under kjolen.

Man vet att de blir en varm dag

Då tempen är 21 grader i skuggan kl 9:30 på morgonen. Och så klart har jag arbetshelg nu, tråkigt.

Hemma och slänger i mig en snabb lunch, sen tillbaka till alla tanterna.  10H arbetsdag idag, huga och usch.

Får se om man hinner se solen idag alls, kanske jag slänger mig en stund ute på gården med en bra bok.  Nå det är bara TVÅ veckor kvar till semester nu, 16.7 år sista dagen, 16.8 kommer jag tillbaka. Gissa om jag skall njuta då. Hoppas på sol i veckor 4

Dags att skutta iväg till stallet då

Dåligt ordvits, skall ha en hopplektion på förmiddagen.  Måste börja träna nu, har som mål att kunna ställa upp i en 50 cm övningstävling om en månad.

Är rätt dåligt på detta med hoppning, börjar väl bli för gammal och vet vad som händer då man trillar av och slår sig. Tycker som sagt att hinder på 25 cm är lagom höga för mig

RSS 2.0